Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Medzi obeťami útoku v nákupnom centre v Sydney je aj študentka z Číny

Na mieste činu v Bondi Junction v Sydney je zanechaný odkaz s kvetmi po tom, ako bolo v sobotu v nákupnom centre dobodaných niekoľko ľudí.
Na mieste činu v Bondi Junction v Sydney je zanechaný odkaz s kvetmi po tom, ako bolo v sobotu v nákupnom centre dobodaných niekoľko ľudí. (Zdroj: SITA/AP Photo/Rick Rycroft)

SYDNEY - Jednou zo šiestich obetí útoku nožom v nákupnom centre v austrálskom meste Sydney bola aj Číňanka študujúca v Austrálii, uviedol v pondelok tamojší premiér Anthony Albanese. Informuje o tom agentúra AFP.

I-süan Čcheng bola poslednou identifikovanou obeťou sobotňajšieho útoku, potvrdil Albanese vo vysielaní rozhlasu. Útočník v Sydney v sobotu dobodal v nákupnom centre Westfield Bondi Junction viacero ľudí vrátane deväťmesačného dieťaťa. Priamo na mieste podľahli zraneniam štyri ženy a jeden muž. Jedna ďalšia žena zomrela po prevoze do nemocnice.

archívne video

Dievča má mať bombu okolo krku

Austrálska polícia identifikovala 40-ročného muža, trpiaceho duševnou poruchou, ako páchateľa sobotňajšieho útoku nožom v nákupnom centre v Sydney. Útočník, identifikovaný ako Joel Cauchi, pochádzal z austrálskeho štátu Queensland a bol známy orgánom činným v trestnom konaní.

Polícia v pondelok zároveň uviedla, že vyšetruje aj skutočnosť, prečo sa útočník zjavne zameral na ženy. Päť z dovedna šiestich obetí tvoria ženy; rovnako ako väčšinu zranených, konštatuje AFP.

Viac o téme: Študentkaútok ČínaAustráliaSydney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu