Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Boje neutíchajú, mier nenastal! Izrael je v Pásme Gazy krok od víťazstva, vyhlásil Netanjahu

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu uviedol, že Izrael je v Pásme Gazy "krok od víťazstva". Zároveň prisľúbil, že k prímeriu nedôjde, kým hnutie Hamas neprepustí všetkých rukojemníkov, ktorých zajalo počas útoku zo 7. októbra. Informuje správa agentúry AFP.

"Sme jeden krok od víťazstva. Ale cena, ktorú sme zaplatili, je bolestivá a srdcervúca," povedal Netanjahu. V súvislosti s rokovaniami o prímerí uviedol, že "Izrael je pripravený na dohodu, no nie je pripravený vzdať sa". "Prímerie nebude bez návratu rukojemníkov. K tomu jednoducho nedôjde," zdôraznil.

archívne video

Patrícia Fischerová a Patrícia Hmírová hodnotia zápas s Izraelom (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

"Namiesto toho, aby bol medzinárodný tlak zameraný na Izrael, čo len vedie k tomu, že Hamas pritvrdzuje svoje pozície, by mal byť tlak medzinárodného spoločenstva zameraný proti Hamasu. To urýchli prepustenie rukojemníkov," povedal izraelský premiér.

Izrael čelil medzinárodnej kritike v súvislosti s pondelkovým útokom izraelskej armády v Pásme Gazy, pri ktorom zahynuli siedmi humanitárni pracovníci organizácie World Central Kitchen (WCK), pripomína AFP.

Viac o téme: VojnaIzraelBenjamin NetanjahuHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu