Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Obrovská rodinná tragédia: Do bazéna spadlo malé dieťa, otec a starý otec sa pri jeho záchrane utopili

Dvaja muži sa utopili pri záchrane dieťaťa.
Dvaja muži sa utopili pri záchrane dieťaťa. (Zdroj: ABC News/screenshot)

CANBERRA - Na Gold Coast v Austrálii sa v nedeľu večer odohrala skutočná rodinná tragédia. Otec a starý otec dvojročného dievčatka sa utopili v hotelovom bazéne, keď sa snažili zachrániť dievčatko, ktoré nečakane spadlo do vody.

38-ročný a 65-ročný muž sa rozhodli skočiť do bazéna po tom, čo videli, že ich dcéra a vnučka spadla do vody. Žiaľ, pokus o záchranu dopadol tragicky – obaja muži sa utopili.

archívne video

Prelomový objav: Slovák vymyslel plavky, ktoré môžu zachraňovať životy (Zdroj: eMSky)

Na miesto rýchlo dorazili záchranné zložky, ale mužom sa im životy zachrániť nepodarilo. Dievčatko a jej matku, ktorá tiež skočila do vody, hoci nevedela plávať, previezli do nemocnice v stabilizovanom stave.

Rodina bola na dovolenke z Victorie a bývala v apartmánovom komplexe Top of the Mark Holiday. Svedkovia udalosti hovoria, že o niekoľko poschodí nižšie bolo počuť prenikavý krik matky. Počuli ich v noci. Vtedy došlo k tragédii na kúpalisku, ktoré sa nachádza na streche hotela.

„Samozrejme, že to môže pochopiť každý – nielen strata jedného člena rodiny, ale strata dvoch členov rodiny. Je to hrozné," hovorí Mitchell Ware z Queensland Ambulance Service.

Dievča sa hralo na okraji nádrže, keď sa pošmyklo a spadlo do hlbokej vody. Matka dievčaťa, ktorá nevedela plávať, skočila za batoľaťom, čím podnietila manžela a starého otca vnučky, aby prišli na pomoc.

Muži skočili do vody úplne oblečení a utopili sa. K tragédii došlo v čase, keď boli na kúpalisku aj ďalší hoteloví hostia. Je úplne nepochopiteľné, ako je možné, že si dramatickú situáciu a telá pod vodou nikto nevšimol. Prečo rodina skočila do bazéna a nepožiadala o pomoc iných ľudí? Polícia prípad vyšetruje.

Viac o téme: UtopenieStarý otecAustráliaOtec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu