Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia v hotelovom bazéne: Osemročné dievčatko nasalo potrubie a zomrelo, hľadali ho hodiny

Daniela Jaico sa utopila v bazéne.
Daniela Jaico sa utopila v bazéne. (Zdroj: Daniela Jaico/Facebook)

HOUSTON - V hotelovom bazéne v Houstone sa v sobotu odohrala príšerná dráma: Dievča bolo nasaté do potrubia pod vodou. Kým ju našli, prešlo príliš veľa času.

V sobotu Aliyah Jaico (†8) zmizla, keď plávala a hrala sa v bazéne s rodinou v hoteli v Houstone. Rodina hľadala dievča celé hodiny, nakoniec zavolala políciu a nahlásila nezvestnosť Aliyah.

archívne video

Kolaps v obchodnom dome, polícia musela žene poskytnúť prvú pomoc (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Dokopy sa dal veľký tím vrátane mnohých dobrovoľníkov, ktorí prečesávali hotelový komplex. Policajti konečne našli to, čo hľadali na kamerách: Aliya sa ponorila do bazéna a už sa nevrátila.

Dievčatko hľadalo veľké množstvo ľudí, no neúspešne. "Utiekla? Niekto ju vzal? Hľadali sme ju s nespočetnými ľuďmi v hoteli aj mimo neho," opísal operáciu po Aliyahovom zmiznutí Tim Miller z organizácie EquuSearch.

Aliyah nemala šancu

Bazén vypustili a pomocou kamery pripevnenej na žrdi prehľadávali potrubie vedúce k bazénu. Dve hodiny po tom, čo bola Aliyah nahlásená ako nezvestná, záchranári urobili hrozný objav: Najprv videli len malú ruku a časť jej tela.

Tá je celá zaklinená v jednej z rúr, ktorá má priemer len 30 centimetrov. Dievča nemalo šancu. Podľa polície bolo príčinou Aliyahovej smrti "utopenie a mechanická udusenie". Hasičskému zboru trvalo 13 hodín, kým sa podarilo vyzdvihnúť jej telo, píšu americké médiá.

Čerpadlo bolo nesprávne pripojené

Zrejme boli nesprávne pripojené potrubia čerpadla. Potrubie, do ktorého sa Aliyah dostala, malo pumpovať vodu do bazéna – namiesto toho nasávalo vodu dovnútra.

Aliyahina matka verejne smúti za dcérou na Facebooku. "Hovorí sa, že náš osud je vopred určený - ale nerozumiem, prečo bol ten tvoj taký," napísala a zverejnila niekoľko obrázkov Aliyah.

„Ďakujem ti, moja láska, za osem rokov, ktoré si mi dalo po svojom boku. Ďakujem ti, moje dievča, že si ma naučilo, čo je láska."

Pozostalí z Aliyah sa teraz rozhodli žalovať hotel, v bazéne ktorého osemročné dieťa zomrelo. Rodina Aliyah Jaico údajne viní hotelovú sieť z toho, že spôsobila smrť dievčaťa hrubou nedbanlivosťou a požaduje odškodné viac ako jeden milión dolárov.

Viac o téme: BazénHotelUtopenieAliyah Jaico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu