Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FANATICKÉ matky, ktoré týrali VLASTNÉ deti: VIDEO Žiadne jedlo a fyzická námaha! Jedna z nich bola známa influencerka

Jodi Hildebrandtová a Ruby Franková týrali vlastné deti. Jedna bola influencerka, druhá licencovaná terapeutka. Mladým rodinám radili cez sociálne siete, ako vychovávať deti.
Jodi Hildebrandtová a Ruby Franková týrali vlastné deti. Jedna bola influencerka, druhá licencovaná terapeutka. Mladým rodinám radili cez sociálne siete, ako vychovávať deti. (Zdroj: X/The Docket)

IVINS – Dve matky, ktoré boli známe medzi širokou verejnosťou, žili dva rozdielne životy. Terapeutka a influencerka dávali rady do života rodinám s malými deťmi. Človek by si povedal, že ich deti sa musia mať ako v nebi. Opak bol však pravdou. Ich desivú minulosť odhalil chlapec, ktorému sa podarilo utiecť k susedovi.

archívne video

Polícia upozorňuje: Násilie nie je len fyzické týranie (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

Za videami na sociálnych sieťach sa môže skrývať čokoľvek. Ako influencerka začala vystupovať aj istá Ruby Franková, ktorá si na YouTube založila vlastný kanál "8 Passengers", ktorý promovala aj na Instagrame. Postupne tam začala uverejňovať videá z rodinného života, ktorý zdieľala s manželom a šiestimi deťmi. Ako sa však neskôr ukázalo, neboli to zrovna najlepší rodičia.

Navonok chceli pomáhať 

Ruby týrala vlastné deti. Informuje o tom súdna rada vo Washington County. Jej kruté činy však bolo ťažké odhaliť, pretože praktiky nevykonávala u seba doma. V tejto ohavnej činnosti spolupracovala s licencovanou terapeutkou Jodi Hildebrandtovou. Ženy mali svoj vlastný online program, v ktorom chceli robiť z ľudí lepšie bytosti. Obe však v Jodinom dome v Ivins, štát Utah, týrali vlastné deti. Všetko sa snažili skryť a nikto ani len netušil, čo robia mimo kamier. 

Syn utiekol k susedovi

Celé sa to prevalilo, keď nemenovaný 12-ročný syn Ruby Frankovej v septembri 2023 utiekol z Jodinho domu k susedovi cez otvorené okno. Tam prosil o pomoc. Sused si hneď u chlapca všimol ťažké rany, podvýživu a stopy po lepiacej páske na členkoch a zápästiach. Zavolal na políciu.

Muži zákona sa po príchode na miesto činu od chlapca dozvedeli, že vo vedľajšom je viacero detí v nebezpečenstve. Dom obkľúčili a po vniknutí zadržali na mieste Jodi Hildebrandtovú. V dome našli aj 9-ročnú dcéru Ruby Frankovej, vystrašenú a ukrytú v šatníku.    

Do väzby putovala aj Ruby Franková, ktorá sa 18. decembra minulého roku priznala k štyrom bodom obťažovania detí. Neskôr, 27. decembra, sa k tým istým štyrom bodom priznala aj zadržaná Jodi Hildebrandtová. 

Kruté praktiky

Vyšetrovanie odhalilo, že zadržané ženy, ktoré týrali vlastné deti, urobili z Hildebrandtovej domu pracovný tábor. Deti boli podvýživené, mnohokrát im odopierali jedlo aj vodu. Boli unavené, nemali postele a boli im odopreté všetky druhy zábavy. Fanatické matky ich ukrývali v dome pred celým svetom. Keď niekto prišiel na návštevu, deti sa museli ukryť a mali zakázané sa s kýmkoľvek rozprávať. 

Okrem toho ich ženy týrali aj fyzicky. Nútili ich prenášať po schodoch ťažké krabice. Keď sa im niečo nepáčilo, nechali ich sedieť na podlahe celé hodiny. Deti robili manuálnu prácu vonku počas neznesiteľných horúčav. Po pozemku chodili bosé. Častokrát ich bili a keď sa syn Ruby Frankovej snažil po prvýkrát utiecť, zviazali mu ruky aj nohy. 

Náboženský extrémizmus

Toto všetko sa snažili ženy u detí vykresliť ako niečo, čo si zaslúžia. Obidve vyznávali praktiky náboženského extrémizmu. Boli presvedčené, že toto zneužívanie je nevyhnutné, aby deti naučili ako správne činiť pokánie za vymyslené hriechy a vyhnať z ich tiel zlých duchov.

Dňa 20. februára 2024 súd v Utahu odsúdil Ruby Frankovú a Jodi Hildebrandtovú na trest odňatia slobody od štyroch do 30 rokov v štátnej väznici v Utahu. Dĺžka trestu ešte nie je známa, pretože podľa zákonov amerického štátu Utah, dohliada nad celým procesom ešte Rada pre udeľovanie milostí a podmienečného prepustenia. 
 

Viac o téme: DetiTýranieOdsúdenieUSAUtahKrimiIvinsJodi HildebrandtováRuby Franková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu