Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž v Prahe napadol seniorku päsťou a zhodil ju! Už pozná svoj trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Na rok a pol do väzenia poslal súd 40-ročného muža, ktorý vo februári v centre Prahy bezdôvodne napadol päsťou do tváre 80-ročnú ženu, a zhodil ju tak do ulice, kde ju takmer prešlo auto. Kriminalisti muža zadržali na začiatku apríla, Obvodný súd pre Prahu 1 ho poslal do väzenia v skrátenom prípravnom konaní. Muž mal navyše zakázaný pobyt na území hlavného mesta. Na webe to dnes uviedol pražský policajný hovorca Richard Hrdina, polícia tam tiež zverejnila video z napadnutia seniorky.

Muž ženu napadol koncom februára v Národnej ulici v Prahe 1, po jej páde si jej nevšímal a odišiel. Pomohli jej iní ľudia. "Hoci bol útok veľmi razantný, tak našťastie žena neutrpela žiadne vážnejšie zranenia a vyviazla z napadnutia len s niekoľkými odreninami a pomliaždením ruky," uviedol hovorca.

archívne video

Muž chcel vyskočiť z balkóna, polícia zakročila (Zdroj: Policie České republiky)

Detektívi sa podľa Hrdinu útočníkovi dostali na stopu v priebehu niekoľkých dní. Začiatkom apríla podozrivého muža zadržali na nábreží Kapitána Jaroša v Prahe 7 a potom zistili, že sa dopustil aj trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, keď porušil súdny zákaz pobytu v Prahe. Súd ho do väzenia poslal popri marení výkonu úradného rozhodnutia tiež za výtržníctvo a ublíženie na zdraví.

Viac o téme: Polícia PrahaVäzenieNásilie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu