Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Útočníci z Moskvy sa pokúsili utiecť najprv do Bieloruska, vyhlásil Lukašenko

Alexander Lukašenko
Alexander Lukašenko (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

MINSK - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko v utorok vyhlásil, že útočníci masakru v moskovskej koncertnej sále sa najskôr pokúsili utiecť do Bieloruska. Atentátnici podľa neho však zmenili plány pre kontrolné stanovištia, TASR sa odvoláva na správu agentúry AFP.

"Preto sa nemohli dostať do Bieloruska. Videli to. Preto sa otočili a išli na úsek ukrajinsko-ruskej hranice," povedal Lukašenko. Popiera tým tvrdenia Moskvy, že útočníci utekali na Ukrajinu, pretože ich tam niekto čakal.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 440 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Útok teroristov na koncertnú sálu Crocus City Hall pri Moskve si v piatok 22. marca vyžiadal najmenej 139 obetí a 200 zranených. K útoku sa prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát (IS). Západné tajné služby a bezpečnostní experti považujú toto tvrdenie za dôveryhodné a predpokladajú, že za útokom stojí odnož Islamského štátu - Chorásán (IS-K). Ruskí politici a propagandisti napriek tomu s atentátom bez predloženia akýchkoľvek dôkazov spájajú Ukrajinu.

Viac o téme: útok RuskoMoskvaBieloruskoAlexander Lukašenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu