Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Turecký prezident Erdogan odsúdil odporný teroristický útok v Moskve

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan (Zdroj: SITA/AP Photo/Nedim Enginsoy)

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu odsúdil "odporný teroristický útok" v moskovskej koncertnej hale, kde bolo zabitých 115 ľudí vrátane troch detí. Informuje o tom tlačová agentúra AFP.

Turecko posilňuje vzťahy s Ruskom a Erdogan sa často telefonicky rozpráva s prezidentom Vladimirom Putinom, keďže sa snaží robiť sprostredkovateľa medzi Moskvou a Ukrajinou. "Ostro odsudzujeme tento odporný teroristický útok namierený na nevinných ľudí," povedal Erdogan na verejnom zhromaždení v hlavnom meste Ankara. "Terorizmus je neprijateľný bez ohľadu na to, od koho prichádza alebo kto je páchateľom," zdôraznil turecký prezident. Erdogan vyhlásil, že Turecko cíti bolesť spolu s Ruskom, a dodal: "Budeme pokračovať v boji proti terorizmu, spoločnému nepriateľovi ľudstva."

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 733 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Rusko v sobotu oznámilo, že v súvislosti s útokom v moskovskej koncertnej hale Crocus City Hall zatklo 11 ľudí vrátane štyroch strelcov. K útoku sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát (IS), hlavným podozrivým je jej afganská odnož, píše AFP.

Viac o téme: útok RuskoTureckoMoskvaRecep Tayyip ErdoganKoncert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu