Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Izraelský útok na VIDEU: Kamera zachytila smrť troch džihádistov

Vozidlo po zásahu dronu vybuchlo.
Vozidlo po zásahu dronu vybuchlo. (Zdroj: X/screenshot)

DŽENÍN - Izraelské letectvo zaútočilo v stredu na palestínske vozidlo v okupovanom meste Dženín na západnom brehu Jordánu. Nálet dronu zaznamenala kamera.

Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva v Ramalláhu zahynuli traja ľudia a ďalší bol zranený. Izraelská armáda uviedla, že cieľom raketového útoku boli dvaja vysokopostavení členovia teroristickej organizácie Islamský džihád.

archívne video

Počas operácií v Chán Júnise našli vojaci desiatky granátov a výbušnín používaných na streľbu z dronov (Zdroj: X/IDF)

Jeden vykonal minulý rok smrteľný útok na Izraelčana, druhý bol „veliteľom teroristickej infraštruktúry v oblasti Dženín“. Zasiahnutí boli aj dvaja ďalší Palestínčania, ktorí boli zodpovední za útoky na Izraelčanov a teroristické aktivity.

Zábery majú zobrazovať útok

Cielený útok dronu údajne zaznamenala sledovacia kamera, informuje Times of Israel. Zábery ukazujú, ako sa biele vozidlo po prudkom údere rozhorí.

Aj palestínske médiá informovali, že traja zabití ľudia boli členmi Islamského džihádu v Dženíne, ktorí boli podozriví z účasti na útokoch v tejto oblasti. Mesto je považované za baštu militantných Palestínčanov. Dochádza tam k opakovaným raziám izraelskej armády.

Viac o téme: útok IzraelDžihádisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu