Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Na veľvyslanectvo Izraela v Haagu niekto hodil horiaci predmet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Peter Dejong)

HAAG - Holandská polícia zadržala vo štvrtok podozrivú osobu po útoku horiacim predmetom na izraelské veľvyslanectvo v Haagu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"Okolo 10.50 h niekto hodil horiaci objekt... smerom k izraelskému veľvyslanectvu. Zadržali sme jedného podozrivého. Nikto neutrpel zranenia. Prebieha vyšetrovanie a okolo veľvyslanectva je veľká bariéra," uviedla polícia. Bezpečnosť v okolí veľvyslanectiev Izraela posilnili v mnohých krajinách vzhľadom na vojnu medzi Izraelom a hnutím Hamas v Pásme Gazy. Vypukla po októbrovom útoku Hamasu na juh Izraela, pri ktorom zomrelo vyše 1100 ľudí, zväčša civilistov.

Izraelská armáda reagovala vzdušnou a neskôr pozemnou ofenzívou v Gaze, ktorá si podľa úradov palestínskej enklávy vyžiadala už takmer 32.000 obetí na životoch. Vo februári bola v Haagu nahlásená i bomba v rezidencii izraelského veľvyslanca. Polícia ju ohradila, no nenašla nijakú výbušninu. Holandské úrady v tom čase posilnili aj bezpečnostné opatrenia v okolí izraelského veľvyslanectva. Koncom januára museli švédske zásahové zložky zneškodniť zariadenie na izraelskom veľvyslanectve v Štokholme. Švédske úrady tento incident označili za možný "teroristický zločin". Švédske médiá uviedli, že išlo o ručný granát, ktorý ktosi hodil ponad plot.

Viac o téme: AmbasádaHolandskoIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu