Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rusko šíri informácie o úmrtí Karola III.: Veľká Británia to popiera

Karol III. a jeho manželka Camilla
Karol III. a jeho manželka Camilla (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Británia odmietla v pondelok tvrdenia o úmrtí britského kráľa Karola III., ktoré sa začali šíriť z Ruska, informuje o tom agentúra DPA.

"Chceli by sme vás informovať, že správy o smrti kráľa Karola III. sú nepravdivé," uviedlo na platforme X britské veľvyslanectvo na Ukrajine. Aj britské zastúpenie v Rusku napísalo, že tvrdenia sú falošné.

archívne video

Počas korunovácie britského panovníka Karola III. bude použitá koruna sv. Eduarda (Zdroj: Facebook/The Royal Family )

Nepravdivé tvrdenia o smrti britského panovníka sa začali šíriť od pondelkového poludnia najprv v rusky hovoriacej časti internentu, najmä na platforme Telegram, ktorého kanály sa špecializujú na senzácie, píše DPA. Dôkazom mala byť pritom snímka obrazovky s napodobeninou údajného vyhlásenia z Bucknighamského paláca.

Správu prevzali aj internetové ruské bulvárne médiá - ešte predtým, než bola označená za falošnú. "Už je známe, že screenshot bol falošný a kráľ žije," napísal kanál Mash.

Britská kráľovská rodina čoraz častejšie čelí rôznym konšpiračným teóriám

Britská kráľovská rodina v uplynulom období čoraz častejšie čelí rôznym fámam a konšpiračným teóriám, pripomína DPA. Kráľ Karol sa aktuálne podrobuje liečbe rakovinového ochorenia, pokračuje však vo vykonávaní svojich povinností a bol pri tom už aj zachytený na fotografiách. Manželka jeho syna, následníka trónu princa Williama, princezná Catherine, sa momentálne zotavuje po operácii a k svojim povinnostiam sa vráti po veľkonočných sviatkoch.

Po prepustení z nemocnice bola Catherine vyfotografovaná v aute vedľa svojej matky Carole Middletonovej. Bulvárny denník Sun v pondelok večer zverejnil videonahrávky, na ktorých mala byť zachytená na nákupoch spolu s manželom, princom Williamom. Samotný Kensingtonský palác zhruba pred týždňom zverejnil fotografiu Kate spolu s jej deťmi, ktorá sa však v súvislosti s upravovaním stala následne terčom kritiky.

Viac o téme: úmrtieHoaxKonšpiračná teóriaRuskoVeľká BritániaKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu