Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šokujúce zábery z Viedne! Najlepšie miesto na život na planéte? Mesto čelí vojne gangov, bitky v uliach a teror

Pri železničnej stanici Westbahnhof na seba mládež útočí s opaskami.
Pri železničnej stanici Westbahnhof na seba mládež útočí s opaskami. (Zdroj: YouTube/Krone)

VIEDEŇ - Viedňou v posledných týždňoch otriaslo niekoľko strašných zločinov. Hromadné znásilňovanie, vraždy a bitky – páchateľmi sú často mladí ľudia. Federálna vláda rokuje o znížení veku trestnej zodpovednosti. Dôvod: Páchatelia sú stále mladší a deti sú často využívané ako návnady. Faktom je, že Viedeň má problém s mládežníckymi gangmi.

Počet trestných činov spáchaných mládežou a deťmi do 14 rokov sa za posledných desať rokov zdvojnásobil. Ďalším problémom je, že zločinci sú čoraz brutálnejší.

archívne video

Chrapúnstvo v priamom prenose! Namiesto pomoci bezvládneho kolobežkára okradol (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky )

Potvrdzujú to aj viacerí obyvatelia. Vo večerných a nočných hodinách sa brána do vnútornej Mariahilfer Straße stáva miestom stretnutia mladých násilných zločincov. Jeden z obyvateľov podľa krone.at hovorí: „Vždy sa snažím byť doma ešte počas denného svetla. V noci už aj tak nevychádzam von. Tento týždeň ma požiadali o cigaretu. Keďže som nefajčiar, povedal som nie. Potom ma urazili a opľuli. Nie prvýkrát."

Ďalší obyvateľ hlási nadmerné násilie v noci a hliadky takzvaných morálnych strážcov. Videá a fotografie už niekoľkokrát má k dispozícii denník „Krone“. Najnovšie zábery z víkendu tiež nenechávajú žiadne pochybnosti o ochote týchto mladých ľudí použiť násilie.

Obľúbenou zbraňou je kožený opasok. S tými sa potom mladíci pustia do boja a snažia sa jeden druhému ublížiť. Navzájom sa zasiahnu plnou silou. Často sú v tom aj drogy a alkohol. Rezident: „Človek si len všíma, ako sa v priebehu večera zvyšuje agresivita. Mladí muži sa navzájom hecujú."

Znepokojené je aj rakúske ministerstvo vnútra. V pondelok začnú dôstojníci novej pracovnej skupiny proti kriminalite mládeže pracovať na kľúčovej operácii vo Viedni. Minister vnútra Gerhard Karner v piatok podpísal príslušný dekrét. "Cieľom je chrániť deti a odstrániť násilných zločincov s náležitým dôrazom a prísnosťou, ktorú má ústavný štát k dispozícii," vysvetlil podľa Krone Karner.

Viac o téme: Gangy neváhajú použiť násilie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu