Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Škandál v Poľsku: Farár mal nadpriemerne dôverné vzťahy s farníkmi a sex s manželkou organistu?

Kostol v Poľsku a farár, ktorý mal mať údajne vzťah so ženou organistu
Kostol v Poľsku a farár, ktorý mal mať údajne vzťah so ženou organistu (Zdroj: https://parafialubomierz.pl/)

LUBOMIERZ – Od januára riešia obyvatelia malého mestečka Lubomierz v Poľsku morálny škandál. Miestny farár mal mať údajne s farníkmi nadpriemerne dôverné vzťahy a s jednou ženou mal mať údajne sex.

Miestny farár Andrzej Ł., dnes už suspendovaný, mal mať sex s manželkou organistu. Obviňovaný farár ale všetko odmieta a manželku organistu upodozrieva z ohovárania a domáha sa náhrady škody. Správa sa v malom mestečku s 2000 obyvateľmi začala rýchlo šíriť, o to viac, keď farára z farnosti sv. Matky suspendovali z jeho povinností, informovali poľské médiá.

Matku skopali na zastávke, česká polícia hľadá pár z videa (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Kňaz na obvinenia reagoval a na webovej stránke farnosti zverejnil svoje vyhlásenie. „Bol som informovaný, že proti mne prebieha kánonické konanie. Pred odovzdaním dekrétu som bol vypočúvaný cirkevným súdom ako obžalovaný, obžalobu na mňa podali manželia Monika a Roman R., ktorí ma obviňujú z dôverných kontaktov s pani Monikou R. a ďalšími ženami z farnosti sv. Matky v Lubomierzi. Bol som tiež obvinený z toho, že som dal rozhrešenie od hriechu cudzoložstva, ktorý mala pani Monika so mnou spáchať, za čo hrozí kánonický trest,“ napísal kňaz vo vyhlásení.

Zdôraznil, že je to podľa neho čisté ohováranie, ktorého cieľom je, zničiť ho ako človeka a kňaza. Dokonca aj údajné dôkazy, ktoré majú jeho „hriech“ podložiť, sú podľa jeho slov vykonštruované. Podľa poľských novín Gazeta Wyborcza bola žena kostolného organistu veľmi aktívna vo farnosti, no niekoľko mesiacov pred vypuknutím škandálu prestali s manželom kostol navštevovať. Podľa hovorcu Legnickej kúrie Waldemara Wesołowského „duchovný poskytol vo vyhlásení aj nepravdivé informácie“, neobjasnil však ktoré. Aby miestna fara predišla ďalším nepríjemnostiam a uľahčila vyšetrovanie a objasnenie, farár bol poslaný do Domova kňazov na dôchodku s právom sláviť svätú omšu aj iné sviatosti.

Viac o téme: KostolKňazPoľskoŠkandál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu