Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jed v omšovom víne: Farár o vlások prežil útok najobávanejšej mafie ’Ndrangheta

Kňaz Felice Palamara ako zázrakom prežil útok jedom.
Kňaz Felice Palamara ako zázrakom prežil útok jedom. (Zdroj: Facebook)

CESSANITI - V talianskej obci Cessaniti kňaz zázrakom prežil útok jedom talianskej mafie. Zacítil jed v bielom víne a prežil.

Kňaz v Cessaniti, malom meste v Kalábrii, mal na svojej strane pravdepodobne viac ako jedného anjela strážneho: Felice Palamara len o vlások unikol útoku jedom vo svojom vlastnom kostole. Za útokom je pravdepodobne zodpovedná 'Ndrangheta, ako uvádzajú talianske médiá.

archívne video

Vyšetrovanie mafiánskych masakrov v SR a Maďarsku z roku 1999 vrcholí (Zdroj: TASR/ Ladislav Vallach)

Palamara si chcel dať dúšok bieleho vína počas svätého prijímania, keď si všimol štipľavú vôňu. Okamžite mu zazvonili poplašné zvončeky, a tak zavolal políciu. Krátko nato potvrdenie: biele víno a voda boli zmiešané s bielidlom.

Vyhrážky smrťou po kritike miestnych politikov

Pastor Palamara opakovane kritizoval najväčšiu taliansku mafiánsku organizáciu. Okrem toho sa opakovane zameral na skorumpovaných miestnych politikov. Ich odpovede: vyhrážky smrťou a viacnásobné útoky na jeho auto. Ale Palamara sa kvôli tomu v žiadnom prípade neskrýva. Na sociálnej sieti zverejnil jasné vyhlásenie: "Mojou pomstou je láska, mojím štítom je odpustenie, mojím brnením je milosrdenstvo... Nebudem sa zdržiavať na prekážkach, ani sa nezľaknem temnoty."

Provinciu Vibo Valentia ovláda mafia, povedal Palamara. Vibo Valentia sa považuje za mocenské centrum 'Ndranghety; členovia žijú dobre maskovaní medzi ostatnými miestnymi obyvateľmi. Pri komplexnej operácii v septembri 2023 bolo v provincii zatknutých približne 80 ľudí.

Viac o téme: JedKňaz’NdranghetaFelice Palamara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu