Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poľský taxikár zabránil podvodu, pri ktorom by seniorka prišla o peniaze

Taxikár zbadal na chodníku opustené dieťa.
Taxikár zbadal na chodníku opustené dieťa. (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Ostražitý poľský taxikár zabránil podvodu, pri ktorom by seniorka prišla o sumu v prepočte približne 36.000 dolárov. Údajní príbuzní vo väzení ju vo falošnom telefonáte požiadali o finančnú pomoc, ktorú mal vyzdvihnúť taxikár, v utorok to oznámila polícia na juhovýchode Poľska. Informujeme na základe správy tlačovej agentúry PAP.

Volajúci v meste Rzeszów dal minulý týždeň pokyny taxikárovi, aby vyzdvihol balík od seniorky a doručil ho na adresu, ktorú mu pošle. Za doručenie mal sľúbenú odmenu 2000 zlotých (asi 470 eur). Taxikár vyzdvihol balík od 76-ročnej ženy a počas cesty mu zákazník neustále volal a pýtal sa, či všetko išlo hladko. Vodič sa preto skontaktoval s políciou, kde službukonajúci "okamžite vedel, že ide o podvod". Povedal vodičovi, aby "sa otočil a prišiel rovno na policajnú stanicu v Rzeszówe". Podľa polície bolo v starostlivo oblepenej krabici od topánok 140.000 poľských zlotých (asi 32.700 eur). Balík žene vrátili.

Podľa polície volajúci povedal žene, že jej zať autom smrteľne zranil chodca a peniaze naliehavo potrebuje na kauciu. Žena neskôr polícia vysvetlila, že počula o takýchto podvodoch, ale volajúci bol taký presvedčivý, že mu uverila. Polícia nezverejnila totožnosť ženy ani vodiča taxíka.

Viac o téme: PodvodPolícia PoľskoTaxikár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu