Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri zrážke autobusu a kamiónu zomreli traja školáci a vodiči vozidiel

Na snímke z videozáznamu poskytnutého 6. policajnou jednotkou štátu Illinois kapitán štátnej polície štátu Illinois Jody Huffman hovorí počas tlačovej konferencie o piatich ľuďoch vrátane troch detí, ktorí zahynuli po zrážke školského autobusu a nákladnéh
Na snímke z videozáznamu poskytnutého 6. policajnou jednotkou štátu Illinois kapitán štátnej polície štátu Illinois Jody Huffman hovorí počas tlačovej konferencie o piatich ľuďoch vrátane troch detí, ktorí zahynuli po zrážke školského autobusu a nákladnéh (Zdroj: SITA/Illinoiský štátny policajný oddiel 6 prostredníctvom agentúry AP)

WASHINGTON - Pri nehode školského autobusu v americkom štáte Illinois zomrelo päť ľudí vrátane troch detí. Autobus viezol troch školákov vošiel do protismeru a zrazil sa s kamiónom, pričom zomreli vodiči oboch vozidiel. Informovala o tom agentúra AP. Príčinu kolízie vyšetruje polícia.

Nehoda sa stala krátko pred poludním miestneho času (18.00 h SEČ) v meste Rushville ležiacom asi 100 kilometrov západne od Springfieldu, metropoly Illinois. Autobus aj kamión po zrážke začali horieť.

archívne video

Pri vážnej nehode na diaľnici D2 v smere do Česka sa zrazil autobus a kamión (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

"V tejto chvíli je naozaj ťažké hľadať slová," povedal na tlačovej konferencii šerif miestneho okresu Schuyler Bill Redshaw. Polícia uviedla, že zatiaľ presnú príčinu nehody nezistila a jej okolnosti vyšetruje.

Viac o téme: TragédiaObeteKamiónZrážkaŠkoláciUSAIllinoisAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu