Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Banka zabavila hotel, turisti ho museli opustiť

HONGKONG - Desiatky pobúrených zahraničných turistov museli vo štvrtok opustiť jeden z hongkonských hotelov po tom, ako ho zabrali predstavitelia miestnej banky.

Dôvodom ich konania bolo nesplácanie úveru zo strany majiteľov hotela. Medzi hosťami boli občania z Taiwanu, Austrálie, Malajzie, Singapúru, Dánska, Talianska, Argentíny a Číny. Tatami Hampton Hotel obsadili exekútori Bank of East Asia, čím si uplatňujú nárok na zhabanie majetku. Informovali čínske noviny. "Ako sa môže takéto niečo stať a ešte k tomu v Hongkongu," povedala jedna čínska turistka, keď jej oznámili, že nemôže už v hoteli zotrvať.

Udalosti predchádzal dlhodobý spor medzi bankou a majiteľmi budovy, ktorá hotel prevádzkuje. Nezaplatená suma presahuje úroveň 10 miliónov dolárov. Vyústením sporu bol právoplatné rozhodnutie súdu povoľujúce zhabanie majetku hotela.

Hongkong každoročne investuje milióny dolárov, aby prilákal turistov z celého sveta. Napriek tomu sa však objavujú škandály spojené s turistickými ruchom v meste, ktoré je bývalou britskou kolóniou, kde sa aj po zjednotení s Čínou v roku 1997 zachoval odlišný hospodársky a právny systém.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu