Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Streľba na diaľnici skončila tragicky: Vyžiadala si jednu obeť a niekoľko zranených

Príslušníci izraelských bezpečnostných síl a záchranári Zaka vynášajú telo z miesta streľby po útoku v izraelskej osade Maale Adumim Zobraziť galériu (3)
Príslušníci izraelských bezpečnostných síl a záchranári Zaka vynášajú telo z miesta streľby po útoku v izraelskej osade Maale Adumim (Zdroj: TASR/AP Photo/Mahmoud Illean)

JERUZALEM - Pri streľbe na diaľnici pri Jeruzaleme dnes zomrel jeden človek a niekoľko ďalších utrpelo zranenia. Dve osoby sú vo vážnom stave, informoval server The Times of Israel s odvolaním sa na miestnych záchranárov. Polícia uviedla, že išlo o teroristický útok vykonaný tromi Palestínčanmi, ktorí boli zneškodnení.

Útočníci podľa polície začali automatickými zbraňami strieľať na autá, ktoré čakali v rade pred kontrolným stanovišťom medzi okupovaným Západným brehom Jordánu a Izraelom a smerovali do Jeruzalema.

archívne video

V bratislavskom Ružinove sa malo strieľať, na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Polícia najprv uviedla, že na mieste zneškodnila dvoch Palestínčanov. Následne informovala, že útočníci boli traja a tretieho dopadla na úteku. Násilnosti na Izraelom okupovanom Západnom brehu posilnili v súvislosti s vojnou, ktorú vedie Izrael v Pásme Gazy a ktorá sa začala útokom palestínskeho hnutia Hamas z Gazy na izraelské pohraničie.

Denník Haarec dnes tiež informoval o ďalšom útoku židovských osadníkov na palestínsku dedinu, kde hádzali kamene na tamojších obyvateľov a pokúsili sa zapáliť niekoľko domov. Do dediny boli vyslané izraelské bezpečnostné sily, ale nikto nebol zatknutý, uviedol Haarec s odvolaním sa na izraelské bezpečnostné zložky.

Príslušníci izraelských bezpečnostných síl a záchranári Zaka vynášajú telo z miesta streľby po útoku v izraelskej osade Maale Adumim
Zobraziť galériu (3)
Príslušníci izraelských bezpečnostných síl a záchranári Zaka vynášajú telo z miesta streľby po útoku v izraelskej osade Maale Adumim  (Zdroj: TASR/AP Photo/Mahmoud Illean)

Izrael po útoku Hamasu zo 7. októbra zosilnel razie na Západnom brehu, pri ktorých cieli na palestínskych radikálov. Tisíce ich vojaci zatkli a desiatky pri stretoch s nimi zabili, zomreli pri tom ale aj civilisti. Napríklad podľa Haarecu v stredu zomrel 14-ročný chlapec, ktorý podľahol zraneniam spôsobeným izraelskými vojakmi pri razii v obci Azzún na Západnom brehu.

Viac o téme: StreľbaDiaľnicaPolícia TragédieJeruzalem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu