Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Joe Biden si servítku pred ústa nedáva: Vladimíra Putina označil za "šialeného hajzla"! Takto reagoval Kremeľ

Joe Biden a Vladimir Putin
Joe Biden a Vladimir Putin (Zdroj: TASR/ AP)

SAN FRANCISCO - Americký prezident Joe Biden v stredu označil ruskú hlavu štátu Vladimira Putina za "šialeného hajzla". Výraz, ktorý použil, by sa však dal preložiť tiež ako zkurvysyn. O Bidenovom výroku, ktorý padol v San Francisku pri stretnutí s podporovateľmi jeho kampane, informovala dnes agentúra Reuters.

Biden (81) hovoril o hrozbách pre ľudstvo a zdôraznil, že za nebezpečenstvo považuje predovšetkým klimatické zmeny. "To je posledná existenčná hrozba. Je to klíma. Máme tu šialeného hajzla, ako je ten chľast Putin a ďalší, a vždy sa musíme obávať jadrového konfliktu, ale existenčnou hrozbou pre ľudstvo je klíma," vyhlásil Biden. Pre označenie Putina užil skratku SOB, ktorá v angličtine znamená "son of a bitch", a do češtiny sa dá preložiť práve ako hajzl alebo doslovne zkurvysyn.

archívne video

Zuzana Čaputová po prílete z Poľska, kde sa stretla s Joeom Bidenom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Americký prezident svojimi slovami o nebezpečenstve jadrového konfliktu narážal na vyjadrenia Putina i ďalších ruských činiteľov, ktorí od začiatku vojny na Ukrajine o možnom použití jadrových zbraní opakovane hovorili. Rusko vlani navyše pozastavilo svoju účasť na dohode Nový ŠTART, ktorá obmedzuje počet jadrových hlavíc a ich nosičov, a nechalo rozmiestniť jadrové zbrane v susednom Bielorusku. Biden už v minulosti výrazom "son of a bitch" označil aj iných ľudí, v januári 2022 napríklad reportéra televíznej stanice Fox News.

Kremeľ označil jeho slová za hanebné

Kremeľ vo štvrtok označil za hanebné vyjadrenia amerického prezidenta Joea Bidena o ruskom prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorého nazval sukin syn. Informuje o tom správa z agentúry AFP a webovej stránky stanice Sky News.

"Je to hanba pre samotnú krajinu... pre USA," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Dodal, že používanie takýchto výrazov zo strany prezidenta je hanebné. Kremeľ uviedol, že to bol slabý pokus amerického prezidenta vydávať sa za hollywoodskeho kovboja. Z Bidenovho slovného útoku na Putina sa podľa všetkého vyvíja slovná vojna.

Biden sa o Putinovi vyjadril počas podujatia v San Franciscu

Biden sa takto o Putinovi vyjadril počas krátkeho príhovoru na podujatí v San Franciscu, ktoré sa konalo v rámci jeho predvolebnej kampane, keď hovoril o klimatickej kríze. "Máme tu šialených sukiných synov ako toho chlapa Putina a iných. Stále sa musíme obávať jadrového konfliktu, no existenčnou hrozbou pre ľudstvo je klimatická kríza," povedal Biden. Použil pritom skratku tejto nadávky - SOB (z anglického son of a bitch).

Šéf Bieleho domu túto nadávku použil aj v minulosti. Približne pred dvomi rokmi sa ho novinár televízie Fox News niečo spýtal a Biden túto nadávku zašomral do mikrofónu. Ruského prezidenta, ktorý nariadil inváziu na Ukrajinu, v minulosti označil aj za "mäsiara" či "vojnového zločinca".

Viac o téme: KampaňOznačenieVladimir PutinJoe BidenŠialený hajzel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu