Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kim Čong-un sa plesol po vrecku: Svojmu háremu kúpil podprsenky v rekordnej sume

Severokórejský diktátor Kim Čong-un
Severokórejský diktátor Kim Čong-un (Zdroj: profimedia.sk)

PCHJONGJANG - Je dobre známe, že severokórejský diktátor Kim Čong-un žije na rozdiel od svojho ľudu v luxuse. Teraz účty ukazujú, koľko míňa na svoje ženy, ktoré ho majú zabávať.

V Severnej Kórei prevažne prevláda chudoba. No zatiaľ čo jeho ľudia hladujú, diktátor Kim Čong-un míňa ročne milióny eur na svoju osobnú zábavu, uvádza Daily Mail.

archívne video

Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov (Zdroj: profimedia.sk)

Novoobjavené faktúry z Pchjongjangu ukázali, že Kim v roku 2022 nakúpil dámsku spodnú bielizeň v hodnote 143 000 eur. To zrejme prospelo jeho takzvanej zábavnej skupine – skupine mladých severokórejských žien, ktorá bola založená na pobavenie diktátora.

V historickom porovnaní je vynaložená suma dokonca nízka: Kim minul v roku 2016 na spodnú bielizeň zo zahraničia okolo 3,5 milióna eur.

Kim Čong-un si objednal čokoládu za niekoľko miliónov eur

O Kimov mlsný jazýček je tiež postarané, uvádza „Bild“. Podľa iných prepočtov minul diktátor v roku 2022 na zahraničnú čokoládu okolo 2,46 milióna eur, na čínske víno 3,16 milióna eur a na tabakové výrobky zo zahraničia 14 miliónov eur.

Tieto výdavky sú v ostrom kontraste s výdavkami priemerného Severokórejčana. Priemerný mesačný príjem v ľudovej republike bol v minulom roku 2,09 eura, uvádza “KBS World”.

Viac o téme: Spodná bielizeňKim Čong-unSeverná KóreaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu