Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Podozrivý z útoku žieravinou v Londýne sa zrejme utopil v Temži

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská polícia v piatok uviedla, že podozrivý muž, po ktorom pátrali v súvislosti s nedávnym útokom žieravinou v Londýne, sa pravdepodobne utopil v rieke Temža. Informuje správa agentúry AFP.

K útoku žieravinou došlo koncom januára na rušnej ulici v južnej časti Londýna. Podozrivým je 35-ročný muž Abdul Ezedi, ktorý v štvrti Clampham napadol 31-ročnú ženu a jej dve dcéry vo veku tri a osem rokov. Zranenia celkovo utrpelo 12 ľudí. 

archívne video

Toto povedal terorista Hamasu po útoku na izraelské sily, oblečený ako civilista. (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Žena je odvtedy stále hospitalizovaná v nemocnici pod sedatívami a hrozí, že pre poškodenie pravého oka príde o zrak. Hľadaný Ezedi, pôvodom z Afganistanu, bol podľa médií sexuálny delikvent, ktorý do Británie prišiel v roku 2016 ukrytý v nákladnom aute. O dva roky neskôr bol odsúdený za sexuálny trestný čin, azyl mu však udelili po tom, čo v jeho prospech rozhodol odvolací súd.

Policajti počas pátrania ľudí varovali

Policajti ešte počas pátrania ľudí varovali, aby sa podozrivému nepribližovali. Podľa polície samotný páchateľ pri útoku zrejme utrpel vážne poranenie pravej strany tváre a následne ušiel z miesta činu. Naposledy bol spozorovaný niekoľko hodín po incidente na moste Chelsea Bridge, ktorý sa nachádza v západnom Londýne. 

Podľa veliteľa londýnskej Metropolitnej polície (MPS) hlavnou pracovnou hypotézou policajtov je, že muž podozrivý z útoku skočil to Temže. "Pozreli sme sa na všetky dostupné kamery a uhly a... nikde sme ho nevideli schádzať z mosta," uviedol v piatok detektív Rick Sewart z MPS s tým, že kamery zachytili, ako muž kráča po moste z jednej strany na druhú. Z dohľadu ho stratili až vtedy, keď sa začal nakláňať cez zábradlie.

Na otázku, či vyšetrovatelia považujú Ezediho za mŕtveho, detektív Sewart odpovedal, že podozrivý zrejme "skočil do vody, a ak skočil do vody, je to najpravdepodobnejší výsledok." Do rozsiahleho pátrania po hľadanom mužovi sa zapojilo viac ako 100 policajtov. Medzitým polícia vykonala raziu aj na adrese spojenej s Ezedim v meste Newcastle, kde sa našli kanistre s chemikáliami.

Viac o téme: RiekaŽieravinaútok LondýnTemža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu