Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ďalší trapas Bidena: Francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona si pomýlil s Mitterrandom! Ten je dávno po smrti

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Nedeľný míting šéfa Bieleho domu v Las Vegas sa skončil poriadnym trapasom. Francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona si pomýlil s Françoisom Mitterrandom, prezidentom Francúzska v rokoch 1981 až 1995.

Biden na mítingu v Las Vegas spomínal stretnutie lídrov štátov skupiny G7 v britskom Cornwalle, ktorého sa zúčastnil v roku 2021, krátko po tom, ako sa stal americkým prezidentom. Svoje rozprávanie začal slovami. „Amerika je späť. A Mitterand z Nemecka, teda z Francúzska na mňa pozrel a povedal: Prečo, na ako dlho ste späť?“ pokračoval trochu zmätene svoje rozprávanie.

Prioritou bude implementácia colných systémov v rámci únie, tvrdí generálny riaditeľ colnej sekcie Milan Jurčina (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

„Pozrel som sa naňho a nemecký kancelár povedal: Čo by ste povedali, pán prezident, ak by ste si zajtra vzal noviny, londýnske The Times a tam by bolo, že tisíc ľudí vpadlo do dolnej snemovne, vylomili dvere a zabili dvoch policajtov, keď sa snažili zastaviť voľbu predsedu vlády. Čo by ste povedal?“ dodal vo svojej reči a spomenul tak útok Trumpových priaznivcov z januára 2021.

Priznal, že nikdy o tomto incidente nerozmýšľal z inej perspektívy. Na mítingu uvažoval, čo by sa stalo, a čo by Amerika povedala, ak by sa podobná udalosť stala v inej demokratickej krajine. Oficiálny prepis Bidenovho prejavu už tento spomínaný trapas neobsahoval a za francúzskeho prezidenta doplnili už toho správneho prezidenta Emmanuela Macrona.

Biden je najstarším prezidentom USA a v prípade, že by opäť vyhral voľby, na konci funkčného obdobia by mal 87 rokov. Odborníci sa však čoraz častejšie obávajú, ako by ďalšie funkčné obdobie zvládol. Jeho protikandidát Donald Trump má 77 rokov.

Viac o téme: USAJoe BidenEmanuel Macron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu