Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pozor na podvod: Na sociálnych sieťach ponúkajú zlodeji v mene Letiska Praha na predaj údajne stratenú batožinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Na sociálnych sieťach Facebook a Instagram sa čoraz častejšie objavujú podvodné profily, ktoré v mene Letiska Václava Havla v Prahe ponúkajú na predaj údajne stratenú batožinu. V pondelok na to upozornila jeho hovorkyňa Klára Divíšková. Zdôraznila, že letisko stratenú batožinu nepredáva.

"Nevyzdvihnutý kufor je na Letisku Václava Havla Praha len výnimočná záležitosť. Ak sa tak stane, handlingová spoločnosť ho pošle na centrálu leteckej spoločnosti, a to tri až štyri dni od nálezu," vysvetlila Divíšková.

archívne video

Ako sa narába s batožinou na letisku a prečo niekedy čakáte na svoj kufor o pár minút viac? (Zdroj: Facebook Ministerstvo dopravy a výstavby SR )

Hoci pražské letisko falošné profily dlhodobo monitoruje a nahlasuje, spoločnosť Meta – ktorá sociálne siete Facebook a Instagram vlastní – však podľa jej slov nereaguje a neuskutočňuje ďalšie kroky.

Podobné problémy s podvodnými profilmi či stránkami na sociálnych sieťach musí podľa hovorkyne už niekoľko mesiacov riešiť väčšina európskych letísk. "Letisko Praha žiadnu stratenú batožinu nepredáva," zdôraznila Divíšková a cestujúcim odporučila, aby si overovali pravosť profilov a nikdy nezdieľali svoje osobné údaje ani údaje platobnej karty.

Viac o téme: ZlodejiPodvodPodvodníciSociálne sieteLetisko Václava Havla Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu