Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pakistanská armáda za posledný týždeň usmrtila 24 separatistov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Irfan Mughal)

ISLAMABAD - Pri útokoch separatistov na juhozápade Pakistanu za tento týždeň zomrelo najmenej 24 militantov, oznámila v piatok pakistanská armáda. Informuje agentúra AFP.

Separatisti v noci na utorok útočili na vládne zariadenia v meste Mach v provincii Balúčistan. Zodpovednosť za útok, pri ktorom zahynuli dvaja civilisti a štyria bezpečnostní pracovníci, prevzala zakázaná Balúčistanská oslobodzovacia armáda (BLA). "Títo teroristi boli následne vypátraní počas operácií, ktoré boli ukončené po zaistení oblasti," uvádza sa vo vyhlásení pakistanskej armády.

archívne video

Fico kritizuje Európsku radu, že nemá postoj k situácii v Pásme Gazy (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Počas príprav na štvrtkové voľby bolo v provincii zaznamenaných viac ako tucet granátových a strelných útokov. Pakistanská volebná komisia napriek tomu uviedla, že voľby prebehnú podľa plánu. Vo volebnej kampani už zahynuli najmenej dva kandidáti. V Pakistane voľby pravidelne sprevádza násilie proti na kandidátom a predvolebným zhromaždeniam.

Rôzne etnické separatistické skupiny sú veľmi aktívne najmä  v Balúčistane - najväčšej a najchudobnejšej provincii, ktorá však má bohaté zásoby ropy. Ich cieľom je tento región oddeliť od zvyšku krajiny.

Viac o téme: ObeteArmádaSeparatistiútok Pakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu