Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na ropný komplex v severoirackom regióne dopadli dve rakety, tvrdia tamojšie bezpečnostné zdroje

(Zdroj: Getty Images)

SULAJMANÍJA - Rakety boli vystrelené vo štvrtok vo večerných hodinách na ropný komplex v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, uviedli tamojšie bezpečnostné zdroje a miestni predstavitelia. TASR informuje podľa agentúry AFP.

 "Ropné pole Chór Mor v provincii Sulajmaníja sa stalo terčom dvoch rakiet typu kaťuša," potvrdil pre AFP nemenovaný bezpečnostný zdroj. Útok potvrdil aj jeden z nemenovaných predstaviteľov provincie Sulajmaníja s tým, že následne vypukol požiar a na miesto prišli hasiči. Terčom útokov v Iraku i v Sýrii v uplynulom období čelili aj koaličné sily vedené USA, pripomína AFP Od vlaňajšieho októbra to bolo už viac než 150 útokov na koaličné sily na území oboch týchto krajín.

Ku väčšine z nich sa prihlásila skupina Islamský odpor v Iraku, čo je voľné združenie ozbrojených skupín spojených s Iránom, ktoré vystupujú proti americkej podpore Izraelu vo vojne s hnutím Hamas. Washington odpovedal leteckými útokmi. Cyklus násilia však podnietil Bagdad k tomu, aby vyzval na rokovania o časovom harmonograme stiahnutia koaličných síl z Iraku, pripomína AFP.

Viac o téme: IrakRaketyRopné pole
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu