Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

To musela byť poriadna párty: Študent si guľku v hlave všimol až po niekoľkých dňoch

Študent si nevšimol, že má guľku v hlave.
Študent si nevšimol, že má guľku v hlave. (Zdroj: Instagram/Mateusfacio)

RIO DE JANEIRO - Brazílske médiá aktuálne informujú o Mateusovi Faciovi (21). Študent sa tak zabával, že si štyri dni nevšimol guľku v hlave.

Mladý muž strávil Silvestra v Riu de Janeiro. Potom ho udrelo do hlavy niečo tvrdé. Asi kameň, pomyslel si Facio. Keďže rana rýchlo prestala krvácať, 21-ročný mladík nevenoval údajnému škrabancu ďalšiu pozornosť. Párty maratón pokračoval a on ďalej relaxoval na pláži.

archívne video

Hlavné mesto sa zahalilo do smútku: Ľudia zapaľujú sviečky obetiam útoku na Karlovej univerzite (Zdroj: Topky/ Maarty)

Nakoniec Mateus Facio prešiel asi 200 kilometrov späť do svojho rodného mesta Juiz de Fora, kde ho počas cesty začali trápiť kŕče a neskôr aj necitlivosť v pravej ruke. Študent si musel znova a znova robiť prestávky, cesta trvala sedem hodín namiesto zvyčajných štyri a pol hodiny.

Po príchode na súkromnú kliniku mu urobili počítačovú tomografiu hlavy. Lekári cudzie teleso objavili a Facio bol okamžite operovaný. Mozgový chirurg Flavio Falcometa po operácii povedal: „Ak by guľka prenikla len o niekoľko milimetrov ďalej, mohla byť paralyzovaná celá polovica tela.“ Teraz sa očakáva, že študent „bude môcť o 20 až 30 dní viesť svoj obvyklý život."

Mateus Facio chce teraz zmeniť svoj život. Pre denník Globo povedal: „V decembri minulého roka som dal výpoveď a prihlásil som sa na medicínu. V nemocnici som si uvedomil, že toto som naozaj vždy chcel." Mama Luciana bola nesmierne šťastná a povedala, že jej syn sa „znovuzrodil."

Zatiaľ nie je jasné, ako sa 9 mm náboj dostal do hlavy šťastlivca. Guľku zaistili a poslali do laboratória na balistické testy. Brazílska polícia prípad vyšetruje.

Viac o téme: ŠtudentPárty Mateus FacioGuľka v hlave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu