Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mohutný výbuch v Nigérii: Niekoľko desiatok ľudí je zranených, hlásia aj úmrtia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ABUJA - Najmenej dvaja ľudia zahynuli a 77 ďalších utrpelo zranenia pri mohutnom výbuchu, ktorý v noci na stredu otriasol mestom Ibadan na juhozápade Nigérie. Predpokladá že pod troskami budov uviazli ďalšie osoby.

Výbuch v Ibadane, ktorý je jedným z najväčších miest Nigérie, zničil približne 25 budov a vyvolal paniku medzi miestnymi obyvateľmi. Záchranné a pátracie práce stále pokračujú.Počiatočné vyšetrovanie preukázalo, že explózia bola spôsobená výbušninami používanými na nelegálnu banskú činnosť, povedal novinárom miestny guvernér Seyi Makinde po tom, čo navštívil miesto nešťastia. Škody spôsobené explóziou označil za "devastačné".

Väčšina zo 77 zranených bola už podľa guvernéra prepustená z nemocnice. Makinde zároveň prisľúbil uhradenie nákladov na ich liečbu, ako aj zabezpečenie dočasného ubytovania obyvateľom, ktorí v dôsledku výbuchu prišli o domovy.Nepovolené banské aktivity v Nigérii, ktorá je krajinou s bohatými zdrojmi minerálov, sú pomerne bežné. Spravidla sa vykonávajú v odľahlých oblastiach stojacich mimo pozornosť úradov.Podľa prvých zistení výbušniny v jednom z domov v Ibadane skladovali osoby venujúce sa nelegálnej ťažbe.

Viac o téme: ObeteZraneníNigériaVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu