Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Odstrašujúce VIDEO, z ktorého mrazí: Autobus sa napriek signalizácii zasekol na priecestí! TOTO zabránilo tragédii

Autobus napriek svetelnej signalizácii vošiel na priecestie a zostal tam stáť
Autobus napriek svetelnej signalizácii vošiel na priecestie a zostal tam stáť (Zdroj: Repro foto YouTube/PKP Polskie Linie Kolejowe S.A.)

TARNÓW - Bezohľadné správanie vodiča mestského autobusu v obci Wola Rzędzińska v Malopoľskom vojvodstve v Poľsku sa mohlo skončiť tragédiou. Autobus vbehol na železničné priecestie ignorujúc klesajúce závory a ostal stáť na koľajniciach. Poľská železničná spoločnosť PKP Polskie Linie Kolejowe (PKP PLK) zverejnila aj video z nebezpečného incidentu.

K vážnemu incidentu došlo v piatok (19.1.), informuje poľský spravodajský kanál Polsat News. Podľa PKP PLK vodič mestského autobusu pred križovatkou nezastavil, aj keď na cestnej signalizácii svietili červené svetlá. Ako vidno na zázname, ktorý zverejnila poľská štátna železničná spoločnosť, vodič autobusu po náraze závor o strechu vozidla zastavil priamo pred koľajami. Vodič však namiesto toho, aby zostal na mieste alebo cúvol, prešiel ešte niekoľko metrov dopredu a zastavil autobus uprostred koľají. 

Po chvíli sa otvorili dvere autobusu a cestujúci začali z vozidla utekať. Na pomoc prišiel duchaprítomný vodič osobného auta, ktorý čakal na otvorenie závor na druhej strane železničného priecestia. Muž prebehol cez koľajnice a dostal sa k závore, potom ju nadvihol a pomohol vodičovi autobusu možnosť bezpečne prejsť cez železničné priecestie.

Hovorkyňa poľskej železničnej spoločnosti Dorota Szalachová uviedla, že dispečer po prijatí signálu na monitore o poruche priecestného zariadenia a rýchlom rozpoznaní situácie použil signál "poplach" . Automaticky tak zastavil vlak blížiaci sa k priecestiu. "Rýchla reakcia a efektívny postup zamestnanca železníc umožnili predísť tragédii," uzavrela hovorkyňa. 

archívne video

Policajti zostali zakliesnení na železničnom priecestí (Zdroj: Facebook/24opole)

Viac o téme: PoľskoAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu