Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nemecká polícia po útoku zatkla 13 osôb podozrivých z extrémizmu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BERLÍN – Niekoľko pravicových extrémistov v meste Dortmund na západe Nemecka zaútočilo na 24-ročného muža. Polícia zadržala 13 osôb, uviedol v nedeľu večer hovorca polície. Informujeme na základe správy agentúry DPA.

Medzi zatknutými sú aj pravicoví extrémisti so záznamami v trestnom registri. Polícia však bezprostredne neuviedla, koľko z 13 zadržaných osôb má s pravicovým extrémizmom spojenie. Polícia dostala v nedeľu popoludní hlásenie o bitke v dortmundskej štvrti Dorstfeld. Na muža, ktorý je údajne blogerom, zaútočila skupina maskovaných mužov. Jeden z útočníkov mužovi ukradol fotoaparát, uvádza sa vo vyhlásení polície.

Archívne video

Polícia informuje o extrémizme: Nezatvárajte pred ním oči! (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Napadnutý muž počas incidentu utrpel ľahké zranenia. Polícia krátko na to v neďalekej obytnej budove narazila na skupinu podozrivých a zadržala 13 osôb. V Nemecko sa počas víkendu konali protesty proti krajne pravicovej strane Alternatíva pre Nemecko (AfD) v mnohých mestách vrátane Dortmundu, pripomína DPA. Na týchto zhromaždeniach sa zúčastnilo viac než 1,4 milióna ľudí.

Viac o téme: ExtrémizmusPolícia Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu