Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Elon Musk sa v Krakove zúčastní na konferencii o antisemitizme

Majiteľ sociálnej siete X (predtým Twitter) čelí možnému porušeniu pravidiel v rámci kyberpriestoru Európskej únie
Majiteľ sociálnej siete X (predtým Twitter) čelí možnému porušeniu pravidiel v rámci kyberpriestoru Európskej únie (Zdroj: SITA/AP/Jacquelyn Martin)

VARŠAVA - Americký podnikateľ Elon Musk sa na budúci týždeň v Krakove zúčastní na konferencii organizovanej Združením európskych židov (EJA) na tému antisemitizmu v online priestore. Navštívi aj bývalý nacistický koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau, oznámil v piatok námestník poľského ministra zahraničných vecí Andrzej Szejna, ktorý tak potvrdil správu agentúry Bloomberg. Informovala o tom agentúra PAP.

Musk ako šéf firmy Twitter, neskôr premenovanej na X, sa vlani v novembri dostal pod paľbu kritiky, keď na svojom osobnom konte vyslovil súhlas s antisemitským príspevkom, ktorého autor tvrdil, že židia podporujú „nenávisť voči belochom“. 

archívne video

Tlačová konferencia strany SaS na aktuálne témy (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Od spolupráce s platformou X následne odstúpili významní reklamní partneri ako Apple, IBM či Disney. "Vieme, akou veľkou hrozbou je pre demokraciu, ľudské práva a EÚ nacionalizmus, populizmus, rasizmus a všetky prejavy xenofóbie a nenávisti," povedal Szejna. "Myslím si, že toto je pravdepodobne dôvod, prečo je medzi pozvanými hosťami, ktorí potvrdili svoju účasť, aj pán Musk," dodal.

Konferencia Krakove sa koná od 21. do 23. januára, teda krátko pred Dňom pamiatky obetí holokaustu pripadajúcom na 27. januára. Musk na nej bude 22. januára diskutovať s americkým konzervatívnym politickým komentátorom, moderátorom a spisovateľom židovského pôvodu Benom Shapirom.

Viac o téme: KonferenciaAntisemitizmusElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu