Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kapitán ruského námorníctva zamrzol vo svojom vlastnom byte: Putin už nariadil znárodnenie kotolne kde vznikol problém!

Bytovky v Rusku sa stávajú neobývateľné
Bytovky v Rusku sa stávajú neobývateľné (Zdroj: Twitter/@IballsInah)

MOSKVA – Posledné dni miestne ruské telegramové kanály zverejňujú fotografie a videá, na ktorých Rusi zakladajú vatry vo svojich dvoroch, alebo zachytávajú zamrznuté schodiská a nefunkčné radiátory. Problémy s dodávkou elektriny boli aj v petrohradskej štvrti Vyborg na hraniciach s Fínskom, kde šesťdesiatročného Vladislava Ševaškeviča našli mŕtveho.

Jeho švagor Oleg pre ruské médiá uviedol, že výpadky elektriny začali v tejto oblasti už 29. decembra. Elektrárenská spoločnosť najskôr tvrdila, že k výpadkom došlo kvôli snehu na elektrických drôtoch, no miestni obyvatelia upresnili, že teplo nemali už niekoľko dní predtým, keď ešte nesnežilo. Oleg ďalej upresnil, že Vladislava pozval do svojho domu na oslavu Silvestra, no ten dúfal, že elektrina bude čoskoro obnovená. 3.januára ho našli v byte mŕtveho. Z jeho smrti preto viní práve energetickú spoločnosť, informuje Kyiv Post.

Pod mestom Khan Yunis jednotky IDF odhalili podzemný tunel, ktorý potvrdil, že zadržiavali izraelských rukojemníkov. (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Problémy s dodávkami elektrickej energie stále pretrvávajú najmä v okolí Moskvy. V mnohých bytoch praskajú radiátory od zimy a valí sa z nich voda. Obyvatelia preto neváhajú a snažia sa rôznymi spôsobmi zohriať. Niektorí zakladajú vo svojich dvoroch ohne, iní utekajú k svojim blízkym. V Moskve aktuálne teploty presiahli až -25 stupňov Celzia v noci, denné sa pohybujú okolo -20 až -15 stupňov Celzia.

V súvislosti s výpadkami elektrickej energie už zadržali riaditeľa Klimovského špecializovaného muničného závodu Igora Kušnikova, vedúceho kotolne Igora Rudyka ako aj zástupcu vedúceho mestskej správy Podolsk, informovali ruskí vyšetrovatelia. Obyvatelia mesta Podolsk, ktoré sa nachádza približne 37 km južne od Moskvy prišli na námestie protestovať a žiadať úrady o zásah a opravu elektrického vedenia a obnovu dodávok tepla. Najvyššiemu predstaviteľovi ich oblasti malo trvať až týždeň kým sa vôbec k prípadu s výpadkami dodávok elektrickej energie vyjadril. Bez kúrenia tak zostalo až 21 000 domácností. Predbežné vyšetrovanie zistilo ako príčinu prasknutie potrubia a ako následok nesprávnu prevádzku kotolne. Na základe incidentu nariadil ruský prezident Vladimir Putin znárodnenie kotolne.

Viac o téme: Elektrická energiaMoskvaVýpadky elektrickej energie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu