Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vnútorná kontrola nezistila pochybenie pri zásahu polície proti strelcovi na pražskej univerzite

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Úrad vnútornej kontroly policajného prezídia nezistil pochybenie v postupe polície pri zásahu proti strelcovi na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej. Zásah bol rýchly a profesionálny a v súlade s právnymi predpismi a vnútornými predpismi. Na tlačovej konferencii na vyhodnotenie zásahu to dnes povedal riaditeľ úradu Michal Tikovský. Do budúcnosti odporučil lepšiu krízovú komunikáciu. O skutočnosti, že sa po mladíkovi pátra kvôli jeho možným samovražedným úmyslom, podľa Tikovského nebolo informované vedenie fakulty.

"Úrad vnútornej kontroly vykonaným vyšetrovaním nezistil pochybenie príslušníkov polície. Postup policajtov bol v súlade s platnou legislatívou a internými aktmi riadenia. Zásah polície možno hodnotiť ako rýchly a profesionálny," povedal Tikovský. "Aj napriek tomu možno do budúcnosti v podobných situáciách odporučiť vhodnejšiu krízovú komunikáciu s dotknutými orgánmi, v tomto prípade s vedením fakulty. O skutočnosti, že je po strelcovi pátrané, nebolo výslovne informované vedenie fakulty, ale iba zamestnanci fakulty, s ktorými policajti hovorili," doplnil riaditeľ úradu. 

archívne video

Hlavné mesto sa zahalilo do smútku: Ľudia zapaľujú sviečky obetiam útoku na Karlovej univerzite (Zdroj: Topky/ Maarty)

Pri streľbe v budove fakulty v centre Prahy 21. decembra prišlo o život 14 ľudí, medzi ktorými boli študenti a pedagógovia. Po útoku páchateľ, ktorý bol podľa polície študentom fakulty, spáchal samovraždu.

Viac o téme: StrelecNenašlaPochybeniaPrahaFF UKVnútorná kontrola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu