Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česká polícia je znova v pohotovosti: Manévre pred domom vraždiaceho strelca zo školy!

Polícia po útoku strelca v Prahe
Polícia po útoku strelca v Prahe (Zdroj: SITA/AP Photo/Denes Erdos, TASR/AP Photo/Petr David Josek, koláž Topky)

PRAHA – Česká metropola sa ešte stále zotavuje z tragickej streľby, ktorá sa odohrala na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity len tri dni pred Vianocami. Polícia aktuálne vyšetruje vlámanie do domu 24-ročného strelca v Hostouni na Kladensku. Dom preventívne strážia.

archívne video

Autentické zábery zo štvrtkového zásahu polície počas streľby v Prahe (Zdroj: Tip čitateľa)

V dome útočník býval a v osudný deň tam zastrelil svojho otca. Či sa z domu niečo stratilo alebo aká je výška škody, polícia vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nekonkretizovala. Aktuálne dom strážia, pričom vzhľadom na prijaté preventívne opatrenia sú policajti vybavení dlhými zbraňami.

"Môžem potvrdiť, že pred týždňom sme prijali oznámenie o pokuse o vlámanie do domu v Hostouni v okrese Kladno. Následne evidujeme dokonané vlámanie do tohto domu," uviedla pre Novinky.cz policajná hovorkyňa Michaela Richterová s tým, že polícia obidva prípady vyšetruje.


Strelec 21. decembra v budove FF UK na Palachovom námestí v Prahe zabil 13 ľudí a 14. obeť zomrela neskôr v nemocnici. Ďalších 25 ľudí bolo zranených, niektorí z nich veľmi vážne. Streľbu na škole spáchal 24-ročný študent, ktorého polícia spája aj s dvojnásobnou vraždou v Klánovickom lese z 15. decembra a ďalšou vraždou v Hostouni na Kladensku.

Viac o téme: DomPrahaStrelecMasakraPolícia Karlova univerzitaČeská repubikaFilozofická fakulta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu