Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nemecká polícia zadržala ďalšieho podozrivého z plánovania útoku na kolínsky dóm

(Zdroj: SITA/AP Photo/Martin Meissner)

KOLÍN NAD RÝNOM - Nemecká polícia v nedeľu večer zadržala ďalšiu osobu podozrivú z plánovania teroristického útoku na katedrálu v Kolíne nad Rýnom. Oznámila, že bezpečnostné opatrenia v dóme zostávajú v platnosti aj naďalej. Informujú o tom agentúry AP a DPA.

Muža vo veku 41 rokov zadržali v nedeľu večer v meste Bochum v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na západe Nemecka. "V katedrále budú aj naďalej bezpečnostné kontroly," uviedol v pondelok hovorca polície. Dodal, že polícia prehodnocuje, ako dlho zostanú opatrenia v platnosti.

archívne video

Izraelsko-palestínsky konflikt pokračuje, video zachytáva útok na kostol deň po Vianociach (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Informácie o plánovanom útoku získala polícia niekoľko dní pred Vianocami. Mal sa uskutočniť počas silvestrovských osláv. V spojitosti s plánovaním útoku úrady zadržali už päť osôb. Všetky údajne patria do väčšej siete ľudí rozšírenej v celom Nemecku a v ďalších krajinách Európy. Polícia katedrálu pre hrozbu útoku pre turistov uzatvorila a dnu mohli vstúpiť iba veriaci mieriaci na bohoslužby. Pred vstupom sa však museli podrobiť bezpečnostnej prehliadke služobným psom vycvičeným na odhaľovanie výbušnín.

Viac o téme: OpatreniaNemeckoPodozrivý útokKolín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu