Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrôza pod vianočným stromčekom! Deti sa začali hádať kvôli darčekom: Zabili svoju staršiu sestru

(Zdroj: Getty Images)

ST.PETERSBURG - Polícia v americkom štáte Florida zatkla dvoch bratov vo veku 14 a 15 rokov kvôli incidentu so strelnou zbraňou, pri ktorom zahynula ich 23-ročná sestra, matka desaťmesačného syna, píše web stanica BBC. Bratia sa podľa polície hádali o vianočných darčekoch, keď mladší z nich pri spore strelil svoju sestru, ktorá neskôr zomrela.

"Mladíci sa hádali o tom, kto dostal viac vianočných darčekov a hádka eskalovala," cituje miestny spravodajský server Baynews9 šerifa okresu Pinellas County Boba Gualtieriho. Príbuzní sa podľa polície pokúsili hádku zastaviť a vyviesť 14-ročného mladíka von z miestnosti.

archívne video

Muž v električke vytiahol na deti revolver (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Jeho staršia sestra ho nasledovala z dverí a mladší brat ju v tej chvíli strelil do hrude. Druhý mladík, rovnako ozbrojený, svojho mladšieho brata potom strelil do brucha. Mladší z tínedžerov bol prevezený do nemocnice na operáciu; médiá nespomínajú, že by bol v ohrození života.

Každý štvrtý dospelý Američan má zbraň

Vyšetrovatelia po preskúmaní prípadu rozhodnú, či 14-ročného obvinia podľa amerického trestného práva z vraždy prvého stupňa ako dospelého. Jeho starší brat bol obvinený z pokusu o vraždu a manipulácia s dôkazmi na mieste činu.

V domácnosti so strelnou zbraňou žije podľa tohtoročného výskumu Pew Research Center každý štvrtý dospelý Američan. Vysoká početnosť zbraní v domácnostiach je príčinou stoviek nechcených incidentov ročne – nezisková organizácia Everytown for Gun Safety eviduje 377 neúmyselných strelieb, pri ktorých strieľalo dieťa, s celkom 145 úmrtiami a 247 zraneniami.

Viac o téme: DarčekySmrťHádkaFloridaVianoceSúrodeneci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu