Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Katedrála v Kolíne zostane pre turistov zatvorená: Dôvodom sú teroristické hrozby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Dromedar / David)

KOLÍN NAD RÝNOM - Ikonická katedrála v západonemeckom meste Kolín nad Rýnom zatiaľ zostane pre turistov zatvorená, dôvodom sú varovania pred prípadným teroristickým útokom. Informuje o tom tlačová agentúra DPA.

"Všetky liturgické služby sa budú konať, ale žiaľ, návštevy turistov nie sú umožnené," povedal šéf ochranky katedrály Oliver Gassen v utorok pre DPA. Medzi jednotlivými službami bude budova zatvorená, dodal. Kolínsku katedrálu, veľké turistické lákadlo nachádzajúce sa vedľa mestskej centrálnej železničnej stanice, medzi Vianocami a Novým rokom obvykle navštívi vyše 100.000 ľudí. Žiaľ, tento rok to tak nebude, povedal Gassen.

archívne video

Obnova Katedrály Najsvätejšej Trojice v Žiline pokračuje (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Varovania pred teroristickým útokom medzitým evidentne veriacich od návštevy katedrály neodradili, oznámil Guido Assmann, ktorý predsedá jej riadiacemu orgánu. "Veriaci prišli - vianočná polnočná omša bola rušnejšia než vlani," povedal. Tajné služby deň pred Vianocami informovali, že kolínska katedrála a kostol v rakúskom hlavnom meste Viedeň sa môžu stať terčom útokov islamistickej skupiny. Podľa polície v Kolíne sa informácia týkala Silvestra.

Polícia vo Viedni zvýšila bezpečnostné opatrenia

Dôkladné kontroly ľudí pri vstupe do kolínskej katedrály pred tradičnou vianočnou polnočnou omšou 24. decembra prebehli bez incidentu, uviedla v pondelok policajná hovorkyňa. Okolie katedrály, kde polícia posilnila hliadky, bolo tiež celý čas tiché, dodala. Polícia vo Viedni takisto zvýšila bezpečnostné opatrenia a vianočné polnočné omše prebehli podľa plánu a bez incidentu. V rakúskej metropole zadržali štyroch ľudí. Dvaja muži a žena sú vo vyšetrovacej väzbe v súvislosti s vyšetrovaním islamistickej siete, informovala rakúska tlačová agentúra APA.

Viac o téme: KatedrálaZatvorenáNemeckoRakúskoKolínTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu