Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tínedžerka (†16) poslúchla bláznivú radu kamarátov: Z pohotovosti ju poslali domov...Na druhý deň zomrela!

Layla Khanová len nedávno oslávila 16-te narodeniny. Vianoc sa už ale nedožila Zobraziť galériu (2)
Layla Khanová len nedávno oslávila 16-te narodeniny. Vianoc sa už ale nedožila (Zdroj: X/belle of the jar)

IMMINGHAM – Mladá študentka, ktorá len tento rok nastúpila na strednú školu, sa tohtoročných Vianoc už nedožila. Namiesto rozhovoru s matkou dala na rady kamarátov a v tele si vytvorila doslova bombu. Šokujúca na tomto prípade bola aj reakcia lekárov, ktorí majú na smrti študentky tiež svoj podiel.

archívne video

Polícia zverejnila autentické video: Takto sa stala tragédia, pri ktorej zomrel 14-ročný chlapec (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

V meste Immingham vo východnej časti Anglicka sa stala obrovská tragédia. Najhoršie na celom incidente je to, že sa mu rozhodne dalo zabrániť. Mladá študentka Layla Khanová (†16) začala len tento rok chodiť na strednú školu. Ako informuje Yorkshire Live, v novembri začala pociťovať veľké bolesti brucha. Problémom bola silná menštruácia. 

Osudná chyba 

Mnohí tínedžeri sa o citlivých problémoch rozprávajú radšej s kamarátmi ako s rodičmi. Podobné to bolo aj v tomto prípade. Layle kamaráti poradili, aby si vzala tabletky na antikoncepciu. S užívaním začala 25. novembra. Dňa 5. decembra sa objavili veľmi silné bolesti hlavy a do konca týždňa začala dáviť. 

Tínedžerka (†16) poslúchla bláznivú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Na tieto chvíle si veľmi dobre pamätá aj Laylina teta Jenna Braithwaitová: "V nedeľu večer jej bolo veľmi zle. Dávila takmer každú polhodinu. V pondelok sme preto išli za obvodným lekárom. Aj tam vyzerala veľmi zle. Layle však dali len tabletky. Mysleli si, že ide o žalúdočné problémy. Jasne si spomínam, ako nám povedali, že nejde o vážny prípad a keby sa to náhodou zhoršilo, mali sme ísť v stredu rovno do nemocnice," povedala. 

Odhalenie na CT 

Layle sa pohoršilo už v ten istý deň. Podľa Jenny začala v pondelok večer kričať od bolesti. Snažila sa ju utešiť, že to prejde a po liekoch sa jej uľaví, ale nič nepomáhalo. Keď Layla skolabovala v kúpeľni, rodina sa ju rozhodla odviezť na pohotovosť. V aute reagovala čoraz menej. V nemocnici v Grimsby spravili lekári CT vyšetrenie, na ktorom našli v mozgu krvnú zrazeninu. Odtiaľ bola Layla priamo presunutá do Hull Royal Infirmary v Yorkshire, kde podstúpila operáciu. 

V utorok 12. decembra lekári rodine oznámili, že Layla má len veľmi malú šancu na prežitie. Na druhý deň ju vyhlásili za mŕtvu. "Slovami ani neviem vyjadriť, ako veľmi to poznačilo celú našu rodinu. Len nedávno sme prišli o moju mamu. Blížia sa sviatky, ale takéto veci z vás vysávajú všetku vianočnú atmosféru. Navyše je pre mňa priam nepochopiteľné, že lekári nás najprv poslali domov a o deň na to Layla zomrela," vyjadrila sa teta zosnulej.  

Neuveriteľný čin

Khanovci napriek tejto strašnej tragédii ukázali, že majú obrovské srdce. Rozhodli sa pre darcovstvo orgánov. Neskôr sa dozvedeli, že Layla takýmto spôsobom zachránila pred Vianocami životy piatim ľuďom. Podľa Jenny a jej dcéry Alicie Binnsovej to bolo niečo úžasné. Alicia okrem iného vedie darcovskú kampaň GoFundMe a snaží sa pre Khanovcov vyzbierať aspoň nejakú finančnú čiastku. "Rodina je úplne zdevastovaná a my by sme s vašou pomocu veľmi radi vyzbierali finančnú čiastku, ktorá by bola schopná pokryť náklady na pohreb. Layla bola skvelá a preto si zaslúži dôstojnú poslednú rozlúčku," vyjadrila sa Alicia. 
 

Viac o téme: TragédiaSmrťMenštruáciaAntikoncepciaVeľká BritániaImminghamLayla KhanováNádor v mozgu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu