Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nepredstaviteľné týranie dieťaťa: Matka mesiace väznila syna v klietke pre psa, umučila ho takmer na smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Matka v Dolnom Rakúsku držala vlastného syna v zajatí v prepravke pre psa a mučila ho na pokraj smrti pomocou šokujúcich metód. Teraz bolo proti nej vznesené obvinenie.

V Dolnom Rakúsku bolo 12-ročné dieťa zadržiavané a týrané vlastnou matkou celé mesiace. Ako uvádza „heute.at“, 33-ročná žena údajne zamkla chlapca od leta do novembra 2022 v malom boxe pre psa. Svoje činy telefonicky konzultovala s najlepšou kamarátkou, ktorá ju nabádala k spáchaniu zločinu. Chlapca umučili takmer na smrť, kým ho 22. novembra 2022 neprepustili. Teraz matke hrozí maximálny trest -  doživotie.

archívne video

Polícia obvinila z vraždy ženy jej 30-ročného syna (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

12-ročný chlapec v komatóznom stave

Podľa policajných záznamov bol chlapec už v čase príchodu záchrannej služby v kóme. Telesnú teplotu mal iba 26,8 stupňa, vážil len 40 kilogramov a meral 1,70 metra. Ležal sporo odetý na špinavej deke, pokrytý početnými ranami a vychudnutý na kosť.

Napriek mesiacom mučenia sociálka zareagovala neskoro

Sadistické spôsoby mučenia matky sú zrejmé z rozhovorov s jej kamarátkou. Matka vraj svojho syna mlátila a odopierala mu jedlo, keď vedľa neho provokačne jedla koláč. Tiež ho zviazala, poliala studenou vodou a 1,70 metra vysokého chlapca zavrela do 83 centimetrov vysokej prepravky pre psa.

"Je to len nemotorné a ťažko vychovávateľné dieťa," povedala matka úradom o svojom synovi, keď sa jej pýtali na jeho zranenia. Napriek varovaniam lekára a učiteľky úrad starostlivosti o mládež dlho nereagoval.

Znalec požaduje doživotné väzenie

Právnika matky cituje v reportáži „heute.at“: „Moja klientka svoje činy hlboko ľutuje. Dlho si neuvedomovala dôsledky svojho konania.“ Matkina priateľka, ktorá ju na páchanie zločinov navádzala, tiež uisťuje o svojej nevine. „Moja klientka netušila, do akej miery bol chlapec mučený,“ hovorí jej právnik.

Obe ženy sú momentálne vo forenznom centre v Astene v Hornom Rakúsku, kde sú považované za vzorné väzenkyne. Odborník napriek tomu odporúča, aby boli obe ženy pre ich nebezpečnú povahu umiestnené do forenzného centra – možno až do konca ich života. Porota Krajského súdu v Kremse začiatkom roka 2024 rozhodne, či bude uložený tento maximálny trest.
 

Viac o téme: DieťaTýranieKlietka pre psa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu