Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Veľká tragédia! Štyria migranti sa utopili len niekoľko metrov od španielskeho pobrežia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Joan Mateu Parra)

MADRID - Štyria migranti sa v stredu utopili len niekoľko metrov od španielskeho pobrežia po tom, ako ich prevádzači prinútili vyskočiť z člna, uviedli vo štvrtok španielske úrady.

archívne video

Autentické zábery nočného prenasledovania vozidla s nelegálnymi migrantmi (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Tlačová kancelária regionálnej vlády v provincii Cádiz na juhu krajiny informovala, že prevádzači prinútili 27 migrantov vyskočiť z člna neďaleko španielskej pláže Camposoto a osem ďalších v blízkosti inej španielskej pláže. Incident prežilo 31 migrantov vrátane šiestich detí, štyroch migrantov museli previezť do nemocnice. Prevádzači ušli a policajtom sa ich nepodarilo nájsť, dodala kancelária.

Vlastník miestnej firmy pôsobiacej v oblasti vodných športov Javier González, ktorý sa v čase incidentu nachádzal na pláži, pre AP uviedol, že so synom sa mu podarilo zachrániť osem migrantov. Na záchrane sa podľa neho spočiatku nepodieľali policajti ani záchranári.Desaťtisíce migrantov z afrických krajín sa každoročne pokúšajú dostať do Španielska na veľkých člnoch. Väčšina z nich smeruje na Kanárske ostrovy v Atlantickom oceáne, niektorí sa pokúšajú preplávať cez Stredozemné more do pevninského Španielska. Tisíce z nich počas tejto cesty zahynú.

Viac o téme: PobrežieUtopenieMigrantiŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu