Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pápež sa stále lieči zo zápalu priedušiek: Horúčku už nemá

Pápež František Zobraziť galériu (2)
Pápež František (Zdroj: TASR/Daniel Cole)

RÍM - Pápež František vo štvrtok oznámil, že sa ešte stále lieči z akútneho zápalu priedušiek. Horúčku však už podľa vlastných slov nemá.

"Ako môžete vidieť, ešte stále žijem," povedal 86-ročný pápež vo Vatikáne účastníkom seminára o etike v zdravotníctve. "Lekári ma nepustili do Dubaja. Je tam totiž veľmi teplo a prechod z tepla do klimatizácie nie je pre tento stav priedušiek vhodný," dodal.František sa takisto poďakoval Bohu, že neochorel na zápal pľúc. Podľa svojich slov má veľmi akútnu infekčnú bronchitídu (zápal priedušiek). V tejto súvislosti pripomenul dôležitosť starostlivosti o zdravie.

Pápež František
Zobraziť galériu (2)
Pápež František  (Zdroj: SITA/AP)

Pápež sa pomocou antibiotík naďalej lieči z choroby, pre ktorú musel zrušiť viacero udalostí zo svojho programu vrátane účasti na klimatickej konferencii OSN v Dubaji, kam plánoval vycestovať v dňoch 1. - 3. decembra.Františkovi, ktorý by mal o tri týždne dovŕšiť 87 rokov, odstránili ešte v mladosti časť pľúcneho laloka. Od nástupu do funkcie v roku 2013 čelil už viacerým zdravotným problémom. Začiatkom tohto roka ho napríklad hospitalizovali s bronchitídou a pre dlhodobé problémy s kolenom používa invalidný vozík.

Viac o téme: ChorobaHorúčkaPápež FrantišekZápal priedušiek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu