Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Moldavsko a Rumunsko postihlo husté sneženie: Vyžiadalo si už aj jeden život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUKUREŠŤ - Silné sneženie a víchrica postihli v nedeľu Rumunsko a Moldavsko. Bez elektriny sa tam ocitli desiatky obcí a zatvorené boli aj mnohé cesty. V Moldavsku si nepriaznivé počasie vyžiadalo už aj jeden ľudský život.

Zmienenou obeťou je 40-ročný muž, ktorý so svojim vozidlom zišiel z cesty a narazil do stromu, informovala moldavská polícia, ktorej bolo v nedeľu dopoludnia nahlásených už prinajmenšom šesť dopravných nehôd."Vodičov opakovane vyzývame, aby nevyrážali na cesty s nedostatočne vybavenými autami a jazdili len nízkou rýchlosťou," uviedla moldavská polícia na platforme Telegram. Šoférov zároveň nabádala, aby jazdili len v nevyhnutných prípadoch.

Boli vydané výstrahy

V susednom Rumunsku vydali úrady tzv. červený stupeň výstrahy pred nepriaznivým počasím v župách Constanta, Tulcea, Galati a Braila ležiacich na východe krajiny. Podľa miestnej meteorologickej služby tam mal vietor dosahovať rýchlosť až 100 kilometrov za hodinu. Pre zvyšok Rumunska boli na nedeľu vydané výstrahy nižšieho stupňa.V zmienených štyroch župách zatvorili všetky dopravné komunikácie. V župách Constanta a Braila zároveň postihli výpadky elektriny podľa miestnych úradov dovedna prinajmenšom 69 obcí.

Viac o téme: SnehPočasieSneženieRumunskoMoldavsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu