Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

MIMORIADNE Hrozná tragická nehoda si vyžiadala už 37 obetí! Autobus sa zrútil z prudkého svahu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

DÍLLÍ - Najmenej 37 ľudí zahynulo a 18 ďalších utrpelo zranenia pri nehode autobusu v indickej časti Kašmíru. Autobus zišiel z cesty v himalájskej oblasti a zrútil sa z prudkého svahu, informovala dnes agentúra AP.

Podľa miestnych úradov autobus smeroval do mesta Džammú, ktoré je zimnou metropolou zväzového teritória Džammú a Kašmír. Vozidlo sa zrútilo asi 200 metrov na staršiu cestu vedúcu týmto hornatým regiónom, oznámili úrady.

Zranenia previezli do najbližších nemocníc. Najmenej štyroch pacientov v kritickom stave previezli do nemocnice v Džammú. Presná príčina nehody nie je známa, podľa policajta Sunila Guptu bol ale autobus preplnený a išiel vysokou rýchlosťou. "Nehodu spôsobil svojou nedbanlivosťou vodič, ktorý prerazil bezpečnostnú bariéru na kraji cesty," vyhlásil Gupta.

Nehody sú na indických cestách časté. Podľa polície v krajine s viac ako 1,4 miliardami obyvateľov pri nich každoročne zomrie vyše 110-tisíc ľudí. K väčšine týchto nehôd dochádza kvôli bezohľadnej jazde, zle udržiavaným silniciam či zlému technickému stavu vozidiel.

V roku 2021 si nehoda v štáte Madhjapradéš v centrálnej časti Indie vyžiadala najmenej 40 obetí, keď sa autobus zrútil z mosta do vodného kanála. V roku 2018 prišlo o život najmenej 55 cestujúcich pri nehode autobusu v juhoindickom štáte Telangána.

Viac o téme: TragédiaObeteDopravná nehodaKašmírIndiaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu