Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Škandál pri pohrebe novorodenca: Na mol opitý kňaz pozostalým povedal strašnú vec

Opitý kňaz Zobraziť galériu (2)
Opitý kňaz (Zdroj: parafia.garczegorze.pl)

VARŠAVA - Na cintoríne v poľskej Nowej Wieś Lęborskej (Pomorské vojvodstvo) sa odohral obrovský škandál. V pondelok sa tam konal pohreb tragicky zosnulého novorodenca. Na poslednej rozlúčke malého chlapca sa objavil úplne opitý kňaz. Pohrebný obrad sa skončil privolaním polície.

Zamestnanci pohrebníctva zavolali kňaza a potom ho farník odviezol na cintorín. Musel šoférovať on, pretože kňaz prišiel o vodičský preukaz za jazdu pod vplyvom alkoholu. "Na pohreb prišiel opitý. Splietal slová, omieľal slová a miešal pesničky. Keď dokončil obrad, zavolali sme políciu," povedala pre „Fakt“ teta zosnulého chlapca.

archívne video

Vodič pod vplyvom alkoholu prekročil na D1 rýchlosť o 30 km/h (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj )

Opitý kňaz bol voči smútiacej rodine netaktný. "Anjelik spí, tak som spal aj ja...," povedal kňaz zhromaždeným na cintoríne a tí zostali ako omráčení. "Všetci onemeli, neviem, stratili sme slová, rodičia bábätka nevedeli rozprávať, spôsobovalo im to ešte väčšiu bolesť," dodala teta zosnulého novorodenca.

Na cintorín dorazila polícia, ktorá kňaza testovala na alkohol. Prístroj ukázal, že kňaz mal vo vydychovanom vzduchu vyše 1,5 promile alkoholu. Po prvom teste displej ukázal výsledok 1,63, po druhom 1,66. Dostal pokutu.

Opitým kňazom je podľa zistení médií farár Grzegorz K.. Po pondelkovom škandále farníci prezradili, že to nebolo prvýkrát, čo mal kňaz problém s alkoholom. Niektorí navrhujú, aby farár išiel na liečenie, no kúria na výzvy veriacich nereaguje.

Viac o téme: AlkoholPohrebKňazPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu