Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dráma na letisku v Hamburgu sa skončila: Ozbrojeného muža polícia zadržala a dieťa oslobodili

Letisko v Hamburgu uzavreli. Zobraziť galériu (2)
Letisko v Hamburgu uzavreli. (Zdroj: SITA/Bodo Marks/dpa via AP)

HAMBURG - Letisko v nemeckom meste Hamburg v sobotu večer uzavreli po tom, ako na jeho pozemok vnikol vo vozidle ozbrojený muž, ktorý už dvakrát vystrelil do vzduchu. Informovala o tom agentúra DPA, píše TASR.

Aktualizované 15:05 Ozbrojený muž, ktorý v sobotu vnikol na letisko v Hamburgu vo vozidle so svojou 4-ročnou dcérou, bol zadržaný a dieťa bolo oslobodené. Oznámila to v nedeľu nemecká polícia, informujú agentúry DPA a AP.

Ozbrojenec prerazil svojím vozidlom bránu a dostal sa na letiskovú plochu okolo 20.00 h, uviedol pre DPA hovorca Spolkovej polície Thomas Gerbert. Muž má v aute podľa predpokladov zrejme aj dve deti. Jeho manželka predtým kontaktovala krajinskú políciu v súvislosti s možným únosom detí, priblížil hovorca.

Dráma na letisku v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Jonas Walzberg/dpa via AP)

Na miesto dorazili jednotky krajinskej aj spolkovej polície, ktoré sa nachádzajú neďaleko vozidla. "Sú veľmi robustne vybavení," povedal Gerbert. Hamburské letisko bolo uzavreté už v októbri, dôvodom však bola vyhrážka útokom na lietadlo na linke z Teheránu do Hamburgu.

Letisko v Hamburgu je stále uzavreté kvôli mužovi, ktorý drží dcéru ako rukojemníka

Letisko v Hamburgu na severe Nemecka je stále uzavreté kvôli policajnému zásahu proti ozbrojenému mužovi, ktorý na letiskovej ploche od soboty drží ako rukojemník svoju štvorročnú dcéru. Na svojich webových stránkach letisko informuje, že premávka stále stojí a zatiaľ nemožno odhadnúť, kedy sa obnoví. Polícia uviedla, že teraz rokuje s 35-ročným mužom, ktorý v sobotu násilím vošiel autom do areálu letiska a má pri sebe malé dieťa.

Podľa agentúry DPA jeho konanie pravdepodobne súvisí so sporom o opatrovateľstvo, muž chce s dcérou odletieť do Turecka, odkiaľ pochádza. Matka dieťaťa predtým kontaktovala políciu kvôli možnému únosu svojej dcéry. Premávka na letisku úplne utíchla v sobotu po 20.00 h, rušenie a odkláňanie letov sa dotklo viac ako 3000 cestujúcich. Polícia nechala vypratať aj oba terminály. Letisko dnes uviedlo, že zrušené sú aj niektoré lety plánované na dnešné ráno. Odkláňa sa tiež verejná doprava smerom na letisko.

Viac o téme: NemeckoLetiskoHamburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu