Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Letisko v Hamburgu po rukojemníckej dráme obnovilo normálnu prevádzku

(Zdroj: SITA/Bodo Marks/dpa via AP)

HAMBURG - Niekoľko hodín po ukončení rukojemníckej drámy na letisku v nemeckom meste Hamburg sa tam v pondelok v ranných hodinách v súlade s plánom obnovila normálna letová prevádzka, informovala agentúra DPA.

Približne o šiestej hodine ráno vyštartovali prvé lietadlá v smere na portugalskú metropolu Lisabon a Frankfurt nad Mohanom, vyplýva z letového plánu, ktorý zverejnili na internete. Prvé pristátie bolo po odstávke na letisku naplánovaní na 7:25 h SEČ, pričom na pondelok bolo naplánovaných dovedna 152 štartov a 162 pristátí. "Pracujeme v normálnej prevádzke," potvrdila v pondelok ráno aj spolková polícia, ktorá je na letisku zodpovedná za kontrolu pasažierov a batožiny.

Hamburské letisko bolo uzatvorené na viac než 20 hodín po tom, čo v sobotu vo večerných hodinách vtrhol autom na letiskovú ozbrojený muž spolu so svojím štvorročným dieťaťom a dvakrát vystrelil do vzduchu. Polícii sa muž nakoniec vzdal až v nedeľu popoludní. Nemecké úrady informovali, že manželka podozrivého ich predtým kontaktovala v súvislosti s únosom dieťaťa. Psychológ s mužom vyjednával 18 hodín; dráma sa zaobišla bez krviprelievania.

Viac o téme: NemeckoLetiskoHamburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu