Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hamas využíva nemocnicu ako veliteľské centrum: Izrael zverejnil VIDEO, ktoré to má dokazovať

Podozrivý terorista zobrazený na videu hovorí o „podzemných úrovniach“ pod nemocnicou Šífa.
Podozrivý terorista zobrazený na videu hovorí o „podzemných úrovniach“ pod nemocnicou Šífa. (Zdroj: X/IDF)

TEL AVIV - Podľa izraelských zdrojov najväčšiu nemocnicu v pásme Gazy využíva Hamas ako veliteľské centrum. Na dôkaz toho teraz armáda prezentuje videá. Zobrazujú vypočúvaných podozrivých teroristov.

Izraelská armáda zverejnila videá, na ktorých podozriví členovia islamistického Hamasu potvrdzujú využitie najväčšej nemocnice v pásme Gazy na vlastné účely. Pod nemocnicou Šífa sú „podzemné úrovne“, povedal terorista počas výsluchu podľa jedného z videí. Hamas tam prepravuje svoje výbušniny, zbrane, potraviny a lekárske vybavenie.

Izraelskí vojaci spozorovali teroristov, ktorí chceli preniknúť na nepriateľské územie po mori (Zdroj: Facebook/Israel Defense Forces )

Video tiež ukazuje, že členovia Hamasu sa počas izraelských útokov skrývali na klinikách či školách. Dôvodom je, že Izrael ich nebombarduje. Podľa armády videá ukazujú výsluchy dvoch teroristov Hamasu, ktorí boli zapojení do brutálnych masakrov v izraelských pohraničných mestách 7. októbra. Informácie nebolo možné pôvodne nezávisle overiť.

Izraelská armáda predtým s odvolaním sa na spravodajské informácie uviedla, že Hamas, ktorý vládne v pásme Gazy, využíva najväčšiu kliniku v pobrežnej oblasti ako veliteľské a riadiace centrum. Hamas tiež používa rôzne oddelenia nemocnice Šífa na velenie a riadenie "teroristických aktivít" a odpaľovania rakiet, uviedla.

Na islamistické účely sa využívajú aj ďalšie kliniky. Armáda ukázala okrem iného satelitné snímky a ďalšie dôkazy. Tieto informácie spočiatku nebolo možné nezávisle overiť. Hamas, ktorý je Izraelom, EÚ a USA klasifikovaný ako teroristická organizácia, poprel, že by nemocnicu používal na „vojenské účely“.

Viac o téme: NemocnicaTeroristiIzraelGazaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu