Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovinsko zaviedlo kontroly na hraniciach s Chorvátskom a Maďarskom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ĽUBĽANA - Slovinsko v sobotu nasadilo policajné hliadky na hraniciach s Chorvátskom a Maďarskom, odôvodňuje to možnými bezpečnostnými hrozbami. Od rána sa na niektorých priechodoch tvoria kolóny áut. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Slovinsko nasadilo policajné hliadky na 14 hraničných priechodoch s Chorvátskom a Maďarskom. Na zvyšných 18 priechodoch nebudú stále hliadky. Na slovinsko-chorvátskom hraničnom priechode Obrežje sa od rána tvoria kolóny. Kontroly na hraniciach s Chorvátskom sa zrušili tento rok, keď krajina vstúpila do schengenského priestoru. Slovinská vláda informovala o zavedení týchto hraničných kontrol vo štvrtok.

Trvať majú najmenej desať dní. Krajina tak reagovala na rozhodnutie Talianska zaviesť dočasné kontroly na spoločných hraniciach v dôsledku bezpečnostnej situácie v Európe aj na Blízkom východe. Vláda v Slovinsku sa pri zavedení kontrol odvoláva na bezpečnostné hrozby, ktoré môžu predstavovať "členovia rôznych teroristických a extrémistických hnutí a skupín", ktorí sa do Európy snažia dostať z oblastí ozbrojených konfliktov. Poukazuje aj na nárast organizovaného zločinu v krajinách západného Balkánu.

Viac o téme: MaďarskoChorvátskoSlovinskoHranice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu