Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kontrola vnútorných hraníc zhoršuje konkurencieschopnosť EÚ, tvrdí Szijjártó

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó
Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

BUDAPEŠŤ - Hraničné kontroly v rámci schengenského priestoru komplikujú komerčnú dopravu a zhoršujú konkurencieschopnosť Európy, a teraz ich obnovili aj Slovinci. Napísal to vo štvrtok minister zahraničných vecí Péter Szijjártó na svojej facebookovej stránke s poznámkou, že nelegálna migrácia predstavuje pre Európu obrovskú hrozbu.

"Európski liberálni politici sa to dlho snažili popierať, ale teraz je každému jasné, že nebezpečenstvo spojené s nelegálnou migráciou v Bruseli bagatelizovali," konštatoval šéf maďarskej diplomacie.

 

Az illegális migráció hatalmas veszélyt jelent Európa számára. Ezt sokáig próbálták tagadni Európa liberális...

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, October 19, 2023

Szijjártó reagoval na správu, že Slovinsko pozastavuje Schengenskú dohodu a zavádza hraničné kontroly na maďarských a chorvátskych hraniciach. Vytváranie paralelných spoločností a teroristické útoky, ako aj nedávne teroristické útoky podľa maďarského ministra zahraničných vecí ohrozujú bezpečnosť Európanov. 

"Konkurencieschopnosť Európy sa každým dňom zhoršuje, hranice uzavreté pre migráciu a z toho vyplývajúca zvýšená teroristická hrozba teraz dávajú tejto už aj tak oslabenej konkurencieschopnosti veľkú facku. Je čas na zmenu! Ak Brusel nezmení svoju migračnú politiku, ľahko sa ocitneme tam, kde nechceme: v starej ére Európy rozdelenej hranicami", uzavrel Szijjártó.

Viac o téme: HraniceKontrolyKritikaMaďarskoSlovinskoEurópska úniaSzijjártó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu