Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Teroristi uniesli študentku priamo z festivalu: Jej spútaný priateľ sa len bezmocne prizeral!

Unesená študentka teroristami z Hamasu
Unesená študentka teroristami z Hamasu (Zdroj: Twitter/@SimonaWeinglass)

TEL AVIV - Potom čo sa teroristi z Pásma Gazy infiltrovali na územie Izraela a zaútočili na okolité osady, internet zaplavili videá ukazujúce teror, ktorý militanti rozpútali v okolí. Cieľom teroristov boli najmä nevinní obyvatelia. Niektorých na mieste zabili, iných uniesli pravdepodobne s úmyslom neskôr ich využiť na výmenu za svojich spolubojovníkov.

Teroristi zamierili nielen do okolitých kibucov (osád), dozvedeli sa aj o hudobnom festivale s názvom Festival za mier (Festival for peace), ktorý prebiehal v púšti neďaleko Pásma Gazy. Mnoho z účastníkov festivalu boli mladí ľudia a študenti. Takou bola aj 25-ročná študentka Noa Argamani, ktorá sa trance festivalu zúčastnila aj s priateľom, informuje britský DailyMail.

Zemetrasenie v Spišskej Novej Vsi (Zdroj: Tip čitateľa)

Na internet sa dostalo video zachytávajúce samotný únos. Na záberoch vidno študentku sediacu na motocykli únoscu ako so zviazanými rukami ukazuje na svojho spútaného priateľa a kričí, nech ju nezabíjajú. Hororové zábery bleskurýchlo obleteli svet a po niekoľkých hodinách sa dostali aj k otcovi mladej ženy.

Yaakov Argamani krátko potom ako sa rozozvučali sirény písal dcére, no bez odpovede. Približne o hodinu neskôr dostal z jej telefónneho čísla správu, že je v poriadku a že sa ozve neskôr. Nedávalo mu to zmysel, tak ju šiel hľadať do nemocnice. Tam stretol jej kamarátku, ktorá mu ukázala video z únosu. Neskôr sa na internet dostali aj zábery ženy, ktorá sa veľmi podobala na unesené dievča. Sedela na kresle a pila vodu. Jej príbuzní tvrdia, že je to ona. Je tak možné, že sa stane súčasťou výmeny. O jej priateľovi odvtedy nie sú žiadne správy.

Viac o téme: TeroristiIzraelGazaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu