Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Sklenár rokoval v Mníchove o možnostiach servisu tankov Leopard na Slovensku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Philipp Schulze/dpa via AP)

MNÍCHOV - Minister obrany SR Martin Sklenár rokoval v piatok v Mníchove o možnostiach servisu tankov Leopard, ktorými disponujú slovenské ozbrojené sily, priamo na území SR. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie rezortu obrany.

archívne video

Minister obrany Sklenár tvrdí, že vojaci sa dočkajú mierneho zvýšenia platov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Sklenár navštívil mníchovské sídlo spoločnosti Krauss-Maffei Wegmann (KMW), ktorá je svetovo uznávaným výrobcom delostreleckej, kolesovej a pásovej obrnenej techniky vrátane tankov Leopard 1 a 2. S predstaviteľmi tejto spoločnosti rokoval primárne o príležitostiach na rozvoj už existujúcej spolupráce. "Po tom, čo sme s Nemeckom a KMW popracovali na opravách ukrajinskej techniky v Michalovciach, sa nám otvárajú možnosti na ďalšiu spoluprácu, investície a pracovné miesta na východnom Slovensku," uviedol Sklenár.

Sklenár rokoval v Mníchove
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Diskusia bola zameraná najmä na možnosť realizácie mimovojskových opráv tankov Leopard 2A4, ktorými disponujú Ozbrojené sily SR, priamo na území Slovenska. Opravy by sa mohli realizovať v spolupráci so štátnou akciovou spoločnosťou KONŠTRUKTA – Defence. "V tejto súvislosti diskutujeme s nemeckými partnermi aj o možnostiach rozšírenia opráv na ďalšiu ťažkú techniku poškodenú v boji na Ukrajine. Z kapacitných dôvodov servisného centra v Michalovciach sa javí ako najlepšie presunúť a centralizovať opravy práve v priestoroch spoločnosti Konštrukta, pričom rozsah opráv na technike bude podľa predpokladov rovnaký ako doteraz," upresnil slovenský minister obrany.

Viac o téme: SlovenskoMníchovMartin SklenárTanky Leopard
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu